Sometimes you just can’t tell anybody how much you really feel, not because you don’t know why, not because you don’t know your purpose, not because you don’t trust them. But because you never really find the right words to make them understand. And sometimes, the one who seems the strongest, is the one who is in most need of a hug.

20121029

First try


Definitely not for her but me! Muahahahah! I'm proudly say, I'm such a loser at this game and only rely on luck :p


Anyway, thanks Fane, Pooi Kuan and Jie Yin for this lovely necklace. All the way from Bangkok yaw!~ ^_^


20121023

An evening with durian



A peaceful Saturday evening with Dina while stalked handsome swimming instructors. Ahhh~ Bliss :p

20121014

Bila sesekali pulang :p


Meatball kena buli, 6 pieces for each person - Spongy and me. Ahah! Siapa suruh beraya lama sangat kat OZ sana tuh :p Tak tunggu apa dah, buli tetap buli.

Sorry meatball. You know I love you, right? ^^

20121010

Auni's akikah


Thanks Jannah for the invitation. To baby Auni (Jannah's daughter), be a good daughter to mom and dad. Grow healthy. Auntie Azie love you so much!

20121008

Cerita raya yang dah basi - part 2

Assalamualaikum.

Okay, sambungan cerita raya. Memang suka buat part part nih. Ahah! LOL :p

23082012

This was last minute planned actually. On the night before, Ekin asked it is okay if dia nak datang beraya so I told my mom and she told my aunties so ended up terus jadi pot luck raya. Petang tuh pegi mydin kejap, beli pape yang patut then masak.

IbuTie bawak nasi impit, kuah lodeh dengan ayam masak merah while IbuTeh bawak paprik ayam and asam pedas which I can't remember it's either ikan or daging tetel. Nonie pulak bawak KFC. And the rest, bawak perut! Ahah!


Our last minute pot luck menu :) Alhamdulillah. Tuan rumah cuma masak sayur campur dengan nugget jak. Hihi


Cousins! Nampak tak KFC tuh? Banyak woo Nonie beli :')

24082012

Nih lagi satu last minute planned! It started with Rabee's phone call and ended up beraya gak. Ahah! All thanks goes to Rabee since she's the one who suggested it :) Sempat beraya kat rumah Waniey jak then they came to my house pulak.



Disebabkan last minute, tak sempat nak masakkan pape untuk dorang. Uhuh! Sorry girls. Next time jangan last minute sangat eh if not makan kuih raya jak. Ahah!

Malam tuh pulak pergi beraya kat rumah Kak Nurul. No picture since the kids semua sibuk nak transfer lagu. Uhuh! Anyway, thanks kak Nurul for the yummy nasi ayam.

25082012

Baraan! Every year punya routine gak. And again. Tak banyak gambar sebab setting semua lari. Urghh!! Sedihhh!


Team PINK of the day! Yeay! Qyna jak yang lain tema, if not dah completed dah group kita orang :(


And since tahun nih takde langsung gambar team 1990's, jadi 'madu' sekejap pun bolehhh. Ahah! :p Nampak tak Qyna yang in blue color tuh? Kan dah cakap, dia sorang jak yang lari dari tema. Oh, masa nih pun dah last minute gak. Relatives yang lain dah nak gerak ke rumah auntie yang lain.

Hanif tuh pun kebetulan masuk dapur sebab tengok adik dia lagi sorang tak keluar-keluar tuh yang panggil ambik gambar terus! Kira bribe dia ah so Seha tak kena marah dalam kereta. Ahah!


This is baby Akmal. My auntie and mom said, my eldest brother looked like him masa baby dulu. Hihi :p Oh, nih dekat Sepang dah. Masa nih dah split, one team kat Bangi and the other one kat Sepang sebab tuh tak banyak gambar.

By the way untuk hari tuh saja berjaya ternak lemak dengan successful! Mana tak nya, menu jak ada nasi lemak, mee rebus, bread pudding, dadih, bihun sup, satay etc! Sampai dah tak ingat dah ada menu apa lagi. Ahah!

26082012

Went to rumah mak angkat abang dengan relative. Best sebab dapat tempe free and makan mee rebus lagi! Weee~ Then pergi makan ABC and satay (again) then spent some quality time with the family.


Abang bought new helicopter and all of us was dragged to the park near to Masjid Shah Alam. Ahah! #failed

Raya anak bandar, memang begini. Habis pusing rumah relatives, lepak mamak or park or shopping mall. Kau ada?

31082012

It's Malaysia's independent day! Nothing better to do so we went to IbuTeh's place at Sepang. I was so amazed with her house. Lawaaaaa! After 2 plates of mee goreng, IbuTeh melayan Mira and me bergambar.

Kalau boleh semua sudut of her house nak suruh kita orang bergambar. Thank God dapat makcik yang rajin melayan anak buah. Hihi


Since IbuTie is fasting, we waited there until Maghrib. Nothing much we do. Mak mak bergossip while anak anak watched the tv's.


After Maghrib tuh Cik Zul bawak makan kat somewhere around Sepang gak. Nasi lemak ayam dara! Don't ask me what's the different between normal chicken with ayam dara. I've totally no idea! Ahah!

Biasalah azie, makan pandai but to differentiate it totally failed! The only thing that I know is, ayam dara nih macam anak dara sunti. Ahah! Well, that's what my dad told me :')

15092012

Last day of raya. Went to Sepang (again) for the very last open house. This time around went to Umi Ani's place pulak. No picture as I went there almost 9 to 10pm so malas nak bergambar.

I had nasi beriyani and satay (again!) but then sambung makan kuih raya while bergossip. Lama sangat tak jumpa dorang.

Well, that is how I spent my raya! Actually ada lagi, I went to spongy and some friend's open houses but gambar belum ambik from spongy so nanti nanti kalau rajin update lagi pasal raya which is memang takkan update. Ahah!

Oh, meatball joined kita orang beraya after 10/09/12 so memang banyak gambar since dia memang kaki camera -_-'


20121007

New family addition

Welcome love!


Muhammad Haqief Arryan. 



Auntie can't wait to hold you!!

20121006

Cerita raya yang dah basi

Assalamualaikum.

Macam mana nak mula eh. Lama sangat tak menulis, terus hilang semua skills. Ahah! Okay lah, I know it's too late to share my raya story but better late than never, right?

My raya was okay lah. Nothing special kecuali si pakcik Meatball balik and currently enjoying his holiday *envy* And please don't ask why gambar tak banyak. Little brother's camera tak siap service, lagi ler takde mood nak bergambar. Tak tipu punya. Don't know lah why this year punya raya macam kelam jak tapi ada satu benda yang tak pernah dan tak akan dilupakan walau sekelam mana pun perasaan tuh :') *self reminder


Zakat! Thanks abah who still paid for it. Can't imagine if one day abah is no longer able to pay it for me. Hopefully tak lupa dengan kewajipan yang satu nih. InsyaAllah.

19082012


Pembuka raya. Makan sikit sebab nak gerak dah ke rumah nenek. Again, don't ask where is the picture. Sempat ambil gambar dengan auntie jak because by the time I arrived there, most of my cousins are ready to visited our late grandfather's kubur. Al-fatihah :(


While waiting for the cousins. Pagi raya dah buat clinic bergerak. Kau ada? Ahah!


Normal thing for me. Seolah-olah highway nih aku yang punya! Kau nak merempit pun bolehh :p Ahah! Beginilah kalau beraya kat bandar. Bak kata Spongy, I've to find future husband who is originally NOT from KL/Selangor. LOL :p


Part of my cousins and nieces. Besar dah memasing. Dah pandai nak bergaya. Kalah kakak-kakak tau :p And since I arrived to my dad's hometown at late evening, no picture with my other cousins. So sad :( Yelah,  siblings and relatives abah ramai yang stay kat kampung so sekali pegi kena visit semua rumah. Mana sempat nak bergambar dengan cousin.


Malamnya pergi beraya dekat rumah pakcik. Cousins semua dah tukar 'uinform' so no picture. Again. Yang ada cuma this snack yang rasa macam kacang tumbuk but way nicer that Malaysia's kacang tumbuk. Oh, this one is from Mecca. Sedapp!

20082012

Esoknya balik Tanjung Karang. Kira routine lah every year harus pergi. Adalah dalam 3 or 4 houses. Yang best kalau balik sini is almost rumah mesti served makanan. Dekat rumah kakak angkat abah dapat makan nugget, rumah nenek Nab dapat makan mee sup, lontong dengan nasi lemak. Rumah nenek Yam dapat makan laksa. Alhamdulilah. 



Before balik tuh sempat singgah sawah padi. Biasalah, budak bandar :')


Something that KL didn't offer to you :')


Our theme of the day - POLKA DOT! Ahah! Tak plan okay!

21081012

Esoknya pergi beraya dekat Hulu Langat or I named the place as 'rumah nenek Sungai Congkak' but before that, singgah makan KFC since tekak dan perut memasing dah tak boleh nak terima ketupat rendang dah.



I really missed this place. I mean, Sungai Congkak. The place where I always went during my childhood day. Really wish my kampung will stay like this :( No drastic development.

Anyway, masa beraya kat sini ada rezeki makan lauk kampung yang sangat simple!