Sometimes you just can’t tell anybody how much you really feel, not because you don’t know why, not because you don’t know your purpose, not because you don’t trust them. But because you never really find the right words to make them understand. And sometimes, the one who seems the strongest, is the one who is in most need of a hug.

20110131

something different or maybe not


Assalamualaikum ;)

As we know or maybe some of you didn't know, Maher Zain once again will perform live in Malaysia. This would be the third concert from him to us. This upcoming concert will be at Stadium Melawati Shah Alam from Feb 25th and 26th, 2011. Get your ticket now, peeps.

20110129

concert and me

Assalamualaikum ;)

Hmm, lately my wifi connection was badly suck. It really gives me a high blood pressure. Thats why am away from this cutie for awhile. Not only this cutie actually, my FB also. But not for twitter, yeah, I'll update status regularly there. I just love it cause I know no one will understand what shit am talking about

20110127

new year gateaway part 4


Assalamualaikum ;)

Okay, here the last part of my new year story. Am better finish write it before my mood swing again. Lately nih my mind a bit serabut. Plus flu memang buat I always lose my mood but forget about it. Lets straight to sanding story. After jalan jalan around Taiping, rush back and get ready cause around 2pm something we need to iring the pengantin. Oh yah, at that day (saturday), 1 bus and few cars came from kampung so the total of people from guys side jak more than 50 peoples.

20110126

new year gateaway part 3


Assalamualaikum ;)

Here the part 3 of my new year gateaway. I woke up at 7am something, tuh pun puas my mum gerak me. Yelah, last night nya I slept late, transfered thousand pictures and Kdrama. At 4am something kot baru tido so memang tak lah nak bangun awalkan.

20110124

new year gateaway part 2


Assalamualaikum ;)

Okay, malas nak bebel bebanyak. Pakcik sorang tuh dah bingit suruh update. Haru sgt ke hidup kau aku tak update? Eheh! I know you miss me but jgnlah sampai camtuh sekali. Ngehngeh :P

On new year eve tuh after nikah and all kitaorang went to the place yg agak famous kat Taiping tuh.

20110123

new year gateway part 1


Assalamualaikum ;)

I know new year passed around three weeks already and February is going to say hello but promise still a promise rite??  I've mention that am not going to celeb my new year at KL this year. This is all because of my cousin's wedding if not tak kuasa nyah. Anyway, am celeb my new year at Perak or Taiping to be exact. Actually, this is still on 2010 - Dec 31st.

20110120

it's family MAKAN day instead of family day


Assalamualaikum ;)

Sorry baru ada mood nak sambung my-hectic-weekend. Kononnya. Hikhik. Okay, dah 2 kali Xmas Sara and Nick invited me to their Xmas party but I tak pegi. Sebab?? Last 2 years I ada family matter and last year also I got family matter.

After few years me and family tak pegi any vacay due to some reason which is lame reason, my dad's family pulak buat family day but this family day is more to

20110119

and we still called 'em as life experience

Assalamualaikum ;)

Heee. Benci tau sbb ada jak temptation nak update padahal dah promise to myself not update this cutie for awhile until I finish do some 'clearance'. Uhuh! But my pretty new friends (meatball friend's) want me to update so what to do. Plus, I dah janji with them 'something' but still haven't tunai it yet. Eheh! Sorry wakkk ;) And awak, kita malas nak tulis dlm email so kita reply here lah eh. Kes malas nak bukak email balik. Ahah!

20110118

looking for the answer.



Andaikata jalan ceritanya sudah tertulis begitu,
Redhalah wahai hati.
Walaupun perasaan yang berbaur masih menebal,
Tenanglah wahai hati.


20110116

kenduri adalah masa utk menggemokkan badan ;)

Assalamualaikum peeps ;)

Wah, berubah sudahkah kau azie?? Eheh! Mudah mudahan, InsyaAllah. Amacam, okay tak new template I? Actually I nak lagi feminine but most of the feminine template based on PINK colour which is I HATE the most! Hitam pun hitam lah. Feminine yet aggressive. Heee ;)

20110115

tegar



this is my 300th post.
and am still writing, here.



p/s : thinking to do some 'renovation'. hmm, still consider it

20110114

stress on big day

If you curious about my status at my twitter especially you *blushing*, today is the day.

HAPPY BIRTHDAY RABIA!
GBU. Wish you have a wonderful year ahead.
Love, always ;)

Dah, jgn stress okay. Birthday can be celebrate at any time but college thingy can't change rite. Don't be so pathetic on your birthday. You're turning 21st. Should be extremely happy on this day. Chill okay ;)

20110113

when a teenagers are totally out of parents observation part 4

Hallo ;) Sorry lah dah bape hari abaikan this cutie. Bukan sebab malas ke hape tp takde mood. Nih pun update sbb meatball dah bising. Nak tau sambungan terdahulu. Memang I sengaja tak cerita kat you meatball sebab if I cerita for sure you will ask for the pictures. Dah tuh if possible nak tgk all pictures plak tuh, almost 350 pictures, memang taklahkan!

So okay, lets continue. After bangun and ready we heading to Putrajaya Mosque for dinner. Remember when the time Noli and Kak Nurul dok seng seng kat dapur tuh?? *refer to old entry please* Dorang masak for dinner. Simple jak, nasi goreng dgn telur dadar while kitaorang took turn mandi manda and get ready.

Actually kitaorang plan nak mkn kat dataran yg dpn masjid tuh sambil ambik gambar tp masa tuh under construction plak so mkn kat area masjid gak. I tak tau nak describe mcm mana tmptnya. Plus masa tuh lampu tak dipasang. Kiranya kami mkn dlm suasana malap, tuh pun bergantung dgn lampu masjid and kawasan sekitar. Nasib baik phone Qyna ada lampu. Bila dah dlm keadaan begitu takdelah ambik gambar.

Lepas mkn kitaorang terus shoot ke Alamanda. First plan nak tgk midnight tp energy level memasing dah mcm hape ntah so booked ticket yg awal.

Kitaorang tgk citer The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader. Citer tuh not bad lah. At first I almost fall asleep sebab starting mcm bosan but by the time the three of them hanyut ke dlm picture wall tuh I dah start bagi fully attention. And my mind was so slow to catch up the story because dah lupa completely Narnia 1 & 2. Uhuh!

Bila citer dah habis, masalah lagi. Dgn jalan terkengkangnya, dah tuh plak halang jalan org, pastuh gelak sesama sendiri memang bikin org panas jak. Ahah! Orang mesti pelik tgk bebudak nih. Lantaklah, yg penting kitaorang selamat sampai ke kereta. Masa nih lah baru kenal erti sakit kaki!

Around 12am something kot sampai rumah. Sampai rumah, took off make up, changed uniform ke baju tidur, prepared tmpt tidur and then, tak sampai 10minutes memasing dah hanyut sampailah keesokkan pagi.

On the next day, bangun around 10am something then get ready sebab Noli hantar I balik. Thank God lah dia ada wedding kat Shah Alam, if not I tumpang Kak Nurul hingga Gombak (Pika's crib) then took KTM. Boleh bayangkan sekarang from Gombak to Shah Alam. Hari ahad lagi. Dgn bag yg taknak kalah. Dgn sakit kaki nya -_-

So, that it! Am having tremendous happiness with them. Thank you for all for make it happened. Lets plan for next activity! Wehuuuu!

20110110

AJL 25 2011

Awak, boleh tak kalau kita hold dulu sambungan terakhir cousin's day kita?? Sebab kita ada cerita yg lagi best. Panas lagi tau! Cerita pasal apa?? Pasal AJL 25 lah ;) Okay, kita nak cerita panjang lebar sebab kita ada kat tempat kejadian so kita tau a bit detail dr korang yg tgk kat TV tuh.

Kita sampai kat Bukit Jalil (BJ) stadium around 5 or 6pm something. Pintu bukak around 7pm something. Paling yg kita benci bila org mula tolak menolak. Sesak weh! And paling kurang ajar, kitaorang penat beratur bolehlah plak mereka yg takde otak tolak pagar yg jd sempadan utk lorong masuk. Korang tak sekolah ke? Nasiblah sape yg kena tolak balik dgn kita. Lain kali sila beratur. Muka cantik/handsome tp takde attitude and otak! Nyah kau dr hidup aku!

Okay, tak mau cakap psl tuh lg. Show start jam 9 tp stadium dah mula gamat bila abg comel count suruh kitaorang kasi gegar stadium. Kira mcm practice dululah before live tuh.

Opening best giler! Francisca Peter, Nash and M. Nasir. Lagend wa ckp sama lu! Paling kita suka M. Nasir walaupun bknlah peminat dia tp kita tak tau knp setiap kali kita tgk performance dia mcm ada aura jak.

Yuna : bkn mudah utk menyanyi sambil bermain alat music. Hanya mereka yg pro jak boleh melakukannya tanpa ada sikit pun cacat cela. Tak dgr langsung any mistake. Outfit sgtlah cantikkk! Suka gabungan both colours.

Tomok : first time tgk tomok dance. Takde byk sgt vocal mistake. Suka dgn jaket dia. Tp syg, dancer dance mcm hampeh. Not sharp enough! Kalau sharp mesti best. Tp Tomok dance kelihatan kacak. Dah mcm SS501 ke hape. Music arrangement sgt lah lain. Sape guitarist yg sorang lg tuh selain abg Afiez?? Rody Kristal kah?? Anyway, great job Tomok!

A.P.I : not bad. Cuma Lan over, Noh okay jak. And masa one by one kena tembak, serious terkejut.

Shahir : dah mcm vampire dah. Kita cuba gak carik apa kelainan persembahan selain drpd Nasha Aziz bersajak and masa opening yg behind slide tp tak nampak gak sampailah akhir lagu, Shahir kena tampar! Kita terkedu weh! Vocal kita tak nak comment lah sbb Shahir masih di bwh pengawasan doctor. And music arrangement best. Apa yg korang tak nampak kat TV, after dia kena lempang he stand at his last position for few minute. Seolah olah turut sama terkejut.

Black & Meet Uncle Hussain : seperti tidak kelihatan vocalist MUH di mana hanya Black saja kelihatan menguasai pentas. Kita dah boleh predict performance dorang mcm mana based on previous performance. Vocal Black memang takleh nak disangkal lagi, superb!

Hafiz : gimik yg menjadi! Kita terkejut okay! Yelah, tgh best best perform sekali kena tembak mau tak eh eh, apsal nih. Mula kita ingat performance Hafiz biasa jak, sama mcm semi final dulu. Vocal jgn ckp, memang lantang. Sape yg tak pernah tgk MV lagu nih mesti blur kan. Kalau dulu Hafiz ada baling hairband dia ke fans kali nih scarf dia. Jealous kita tau!

Ana Rafalli : show yg lebih ke arah acting. Too much for me but good try Ana. Vocal tak semantap as semi final.

Faizal Tahir (Selamat Malam) : persembahan yg unik. Penuh dgn kasih sayang dan kekeluargaan. Vocal tak perlu dipertikaikan lagi.

Adira : music sgt masuk dgn orkestra. Showmanship biasa jak sebab dah ada artis yg buat before this. Vocal lantang namun masih tidak kedengaran jelas for certain part.

Bunkface : persembahan yg bertenaga tp maaf, terlalu biasa. Persis perform di gig jak.

Black : kain tirai yg berwarna putih actually kita ingat memang TV3 sengaja gantung as prop but utk lagu Black rupanya. Nih 1 lagi yg kat TV tak kelihatan. Vocal yg mantap dan lantang. Persembahan yg bersahaja. Dan yg paling penting bila Black tarik his vocal, 1 stadium gamat weh!

Faizal Tahir (Hanyut) : memula rasa mcm ntah hape ntah, perform guna sangkar or whatever then kat bwh tuh ada like flat screen yg masuk air ke hape but by the time FT tetiba jatuh and try to bukak ikatan baru kita sedar, gimik rupanya!

Stacy : music arrangement memang memukau. Kedengaran sgt lain di situ. Dancers jgn ckp, memang bertenaga sungguh. Dance pun diff. Vocal, tak byk mistake especially time high pitch. Normally akan kedengaran serak sgt but last night kurang. And breathing control pun bagus. Tak dengar sgt pun Stacy mengah or what.

Hujan : last performance mean last energy but Hujan berjaya buat stadium bingit dgn their performance. Vocal Noh tak payah nak komen. Cuma terlalu banyak api yg keluar, hangat kau tau!

Penutup persembahan dari 3 diva. Yg paling kita enjoy, Ziana Zain. Actually ada benda yg kat TV tak nampak but kat stadium terjadi. Masa Tok Pah nye 2nd song, ada 1 bebola retro yg tergantung tuh terhempas. Nasib baik tak kena dancers.

Masa Ziana Zain perform lagu Anggapanmu, ada peminat Ziana ikut menyanyi sekali. Peminat nih istimewa sbb dia pondan, siap dress up mcm Ziana. Dgn dress, bunga kat tangan. If korang perasan masa Ziana pandang tepi lama sgt tuh means dia tgh eye contact dgn peminat tuh and secara tetibe stadium jadi gamat. Adalah around 5minutes camtuh.

So, overall memang puas hati dgn AJL kali nih. Tahniah buat Hafiz, FT, Black & MUH and Ana Rafalli. Sudah tertulis rezeki mereka mlm tuh, terimalah dgn hati yg terbuka. Juri pro yg judge so jgn nak bising sgt lah.

Nak tau sape pilihan kita?? Eheh! Kalau dr segi gimik - Hafiz, FT and Shahir. Dari segi vocal - Stacy, Tomok, Yuna and Hafiz. Dari segi music arrangement - Stacy. Dari segi performance - rahsia. To be honest, memang kita tak puas hati dgn result tp simpan dlm hati sudah.

Thank you to Tomok for the ticket, thank you to Ibu (Tomok's mom) for the fried bihun, thank you to Kak Nora for letting me in (fyi, ticket is very limited - 30pax only), thank you to Kak Hanie for the ride, thank you TV3 for letting us sit in front of the stage and thank you all yg ada mlm kejadian.


Actually byk lagi yg kita nak bebelkan tp biarlah. Biarlah ia jd memory utk kita di awal tahun nih.



IF KORANG TAK TAU OR BUTA APA TUH MUSIC AND SENI PERSEMBAHAN, SILA LAH TUTUP MULUT KORANG TUH. TAK GUNA BINGIT SBB KORANG BKNNYA TAU PAPE PUN. HARGAILAH SEGALA JERIH PERIT DORANG MEMIKIR APA YG PATUT DILAKUKAN UTK MEMBERIKAN PERSEMBAHAN YG TERBAIK.

CUBA KALAU KORANG DIBERI LAGU DAN DIBERI 1001 KEBEBASAN UTK MENCORAK DAN MENENTUKAN HALA TUJU LAGU TERSEBUT. APA KORANG RASA BILA KORANG DAH BERI YG TERBAIK TP AKHIRNYA TETAP DIKEJI, DI UMPAT, DIKUTUK AND ETC. BAYANGKAN. MCM TUH LAH PARA ARTIS KITA RASA BILA HASIL KARYA MEREKA DIIKTIRAF JURI PRO TP DI 'REJECT' OLEH PEMINAT.

MUSIC IS UNIVERSAL.

20110109

when a teenagers are totally out of parents observation part 3

Seterusnya, kami meneruskan pengembaraan ececeh, kau ingat nih hape. Our next stop is Sungai Tekala. Apa tuh Sg. Tekala?? Oleh sebab I nih baik hati, I explain lah. Sg Tekala tuh tempat rekriasi sefamili di hujung minggu. Alaa, mcm Sg. Congkak, Sg. Gabai tuh. It located at Kajang/Semenyih area tapi kalau uols pernah pegi dua contah sg. yg disebut, mesti korang akan perasan signboard uth ke Sg. Tekala nih.

Haaa, kat sini barulah ada jerat! Tapi tak ingatlah plak jerat Cina or Christian sebab jln bersimpang siur apalagi, tidurlah! I memang ada masalah dgn jln yg bersimpang siur bagai nih. Bila dah sampai, kena bayar RM 1/2 for adult. Tak ingat dah. First thing to do is find the right place to pacak our camp. I dah tau Sg. Tekala nih kena daki panjat tangga tp tak sangka tinggi giler! I mean tak mcm Sg. Congkak, jln sikit dah jumpa tempat duduk tp kat sini, MasyaAllah! Fuadi is the most concern about me, keep asked me, are you okay Ira?? Almaklumlah, sakit ulu hati masih lagi terasa. Masa nih words such as aduh, eh eh, Ya Allah memang tak lepas from our mouth. Memang mencabar betul bagi kitaorang lah -_-

Finally, dpt port terus pacak camp. Masa nih skill terpendam kena kasi all out! Ahah! I sendiri pun tak pandai nak pacak camp. Nasib baik ada cousin's lelaki yg ikut so kita bergantung kpd dorang jak lah! One of the function bawak dorang. Senang if anything happen. Pelindung kami ;) Heee.


Tunjuk skill sikittt! ;)

While the boys settle kan our camp, yg the girls dah mula turun kat air. Happy giler jak dorang. I gak yg melepas! PMS punya pasal -_- Ikutkan hati nak jak join tp mak pernah luah pasal cinta, kalau PMS jgn gatal nak turun dlm air especially kat dlm hutan. Sigh.


Dah puas berendam, perut pun dgn riang mendendangkan lagu pelbagai irama. Haruslah kena salin baju dulukan. Satu lagi hal, nak kena turun tangga. Nasib baik masa turun tuh laju sikit.

Actually tak puas hati sebab tak dpt mandi.

Bila everyone dah ready, it's time to say bubye to Hamid and Kiki as dorang terus balik rumah sewa Hamid while kitaorang terus balik ke Noli's crib. And this plan was unplanned sebab tak budget nak pegi mandi manda. All the way nak ke Noli's crib tuh I tido dgn harapan dpt menjana semula energy, sedar sedar dorang stop by at Alamanda. Then sampai rumah terus sambung tido. Letak bag, capai bantal, krokh krokh. Masa tuh segala rasa lapar tahap gaban hilang wa ckp!

Qina kat sofa dpn TV, Pika and me at sofa kat ruang tamu, Fuadi, Kak Nurul and Noli dlm bilik. Terbongkanglah kami hingga petang but actually me dah bangun around 6pm but tgk all still sleeping so sambung krokh krokh balik. Sedar sedar Noli kejut and dgr dorang dok seng seng *masak sound effect* something for our next plan.


Bersambung.

20110108

when a teenagers are totally out of parents observation part 2

Okay, mari kita sambung hari kekasih eh eh tak, hari sepupu saya. We've plan this cousin's day more less about 2weeks before. If am not mistaken this is the first time we gather as cousin's without parents. Selalunya, ada jak parents yg join. Kira berjayalah pujuk parents memasing supaya kasi green light. Eheh!

So, here we come! Broga Hill! *wootwoot* I always want to go there sebab tgk org dok upload picture kat FB and I was like whoahh! Ajak the PJ-ians tp dorang sume taknak pegi because they went there so many times already so they like kinda bored. Jahatkan tak ajak I. Nak ajak Wany and Eyka memang taklah! So, told Noli this idea and she approved it and jyeahh!

Panggil all the kerabat actually but end up 8 people's jak yg pegi. Walaupun sudah diberitahu jgn pegi tapi plan still on okay! Biarlah apa org nak ckp and the most stupid I've heard was, kat situ ada jerat/kubur Cina. I was like wtf betul! Saja nak lemahkan semangat kitaorang kan but hello, even tho this is my first time but you can't fool me with that kind of nonsense yah. My friends dah pegi like 100times so more or less I know lah how the place is like. Dalam ladang kelapa sawit celah mana ada jerat Cina?? LOL!

At 3am something Noli dah kejut but actually am not sleeping cause berubah tempat tido, mana boleh nak lelap plus at 2am something Qina's phone ringing lagi lah I takleh nak tido. Pika paling best sebab tak sampai 5minit capai bantal dia dah tido. Sigh -_- Dah tuh tido sikit punya nyenyak sampai alarm bunyi pun tak sedar! Bukan sekali but 5 times okay! After that getting ready but the boys plak tak bangun lagi. Nak menunggu dorang siap satu hal lagi. Haih -_-

After that, we started our journey. Nasib baik dekat but it still raining. Kitaorang dah a bit worried, takut tak dapat naik but thank God lah hujan renyai jak so we decided naik gak. And we were so lucky sampai jak hujan dah stop and dah agak ramai yg sampai.

Dengan tak buat warming up terus jak kitaorang redah. Baru half way dah pancit! Hambek kau! To be honest, before naik tuh better buat warm up dulu. Nanti taklah jadi mcm I, half way jak dah sakit ulu hati -_- Sakit giler okay! Masa tuh mulalah rasa mcm nak giveup but I kuatkan semangat gak. Tak sangka Broga tuh curam. Sigh.

But I managed sampai kat first checkpoint (CP). Ambik gambar sana sini then others nak naik second CP. They worried about me for being alone kat 1st CP sebab I ckp taknak naik, masih sakit tapi tgk muka one by one I naik gak walaupun halfway I duduk atas batu but then, I managed to tawan 2nd CP. Alhamdulillah. If tak disebabkan sakit tuh, maybe I dah sampai third CP dah kot. I rasa ralat giler tp nak buat mcm mana. Next time maybe ;)

First CP



 Second CP

 
Siap bawak bekal yg kalau uols tgk dah mcm picnic ke hape ;)

Third CP

Only them managed to sampai the 3rd CP. 2kali naik okay!

Gunung Tokwan after this maybe :P

Around 8 or 9am something kitaorang turun. Masa nih baru tau betapa curamnya Broga -_- And betapa dalamnya gaung yg andaikata kitaorang tersalah langkah lalu jatuh. MasyaAllah. Takuttt! Then around 10am something kitaorang selamat sampai bawah tp otw nak turun tuh sempat kitaorang bergambar kat buaian tmpt pre-wedding phototshoot angkasawan Malaysia tuh. Actually masa naik pun kitaorang dah shoot dulu tp pagi kan, apalah yg nampak sangat.


Bila dah sampai bwh dah tukar kasut bagai baru teringat nak bergambar dkt signboard. Nak menunjukkan yg kami, Kerabat Hajah Bayinah a.k.a cucu nenek telah berjaya tawan Broga Hill dgn jayanya. Alhamdulillah. Walaupun terdapat tentangan pada awalnya ;) *wootwoot*


Masa nih masih tak terasa sengal sengal badan cuma kepenatan dan kehausan sebab tuh kami masih mampu menggerakkan seluruh anggota badan utk ke next station. Ke mana?? Tungguuu!


Bersambung.



p/s : billion thanks to all cause worried about me but I did it, rite?? and tetibe rindu nak dgr my team bersembang in Java language with I called them as Java team, seronok!

20110107

when a teenagers are totally out of parents observation part 1

Okay. Sorry for melambatkan entry nih. Actually dah peram agak lama cuma nak click publish post tuh agak berat plak jari nih nak larikan tetikus. And, after the 3rd 'warning letter', fine. Here it goes, my cousin's day.

It was held on Dec 17th 2010. Omg omg! Lama dah okay T_T Went to Noli's office for a while sbb dia still on working hour. Dah lah sorang sorang, dok plak kat luar office dia, I mean kat lobby office dia. Sejuk plak tuh. T_T Nasib baik kejap jak. Uhuh! Anyway, thanks Noli for letting me wait kat your office instead of restaurant kat bwh office you ^_^ 

After the working hour end, we kick our ass to Tesco and wait Kak Nurul, Fuadi, Pika and Qina there. While nak tunggu mak nenek berdua si Pika and Qina, we did some food shopping. It was so funny okay. We laugh like there is nobody there. Pheuw! Sakit perut den!


Gelagat masa beli belah. Kesian Fuadi. Ahah! Oh yah, yg kat tgh tuh torch light. Utk apa?? Eheh! Adalah ;)

After we done with shopping, si mak nenek berdua tuh still tak sampai lagi. Haih! Perut dah kruk krak kruk krak. Sempat lah Noli and Kak Nurul massage and solat barulah mak nenek tuh sampai. Discuss punya discuss, demand taknak mkn kat food court so pegi KFC. Memasing muka lapar tahap gaban jak.



Noli sorang jak tak mkn. Kenyang lagi katanya.

Then, we off to Noli's crib. On the way tuh konon nak check for movie ticket kat GCS Alamanda tp takleh nak masuk plak. Yg peliknya, FB boleh plak sign in so decided sampai rumah baru check tp hampeh jak sebab dah dok chatting memang tak lah kan. Dgn gelagat try new torch light lah, godek godek kompas lah. Sedar sedar dah pukul 10 lebih so assume ticket counter closed already and just wait for Hamid and Kiki to arrive.

Bersambung.

20110104

I just can't stop myself.

Dah berhari tak menulis kat sini. Sorry. No, am not ignoring this lil cutie but biasalah, masalah M melanda. Hikhik.

This time, am not going to share about my absolutely-happy-weekend but about my K-world ;) Too many drama's I've been watching but seem like none of it finish yet. Nevertheless, am done with these 2 drama/movie - Personal Taste (PT) and Baby & I (BI).

Personal Taste (drama)


Baby & I (movie)

Well, for PT, I took 3days to finish watched it while BI took only few hours to watched it. Credit to Qyna for gave me the drama/movie during our Perak trip.

Nak tau apa jadi kat both drama/movie, kena tengok sendiri. Tak rugi sebab giler comel! Maybe some of you dah tgk pun Baby & I tuh sebab it's 2008 nye citer but for Personal Taste, last year nya citer. So kira baru lagi lah. And I love Min Ho Lee in this drama. Totally diff! Baru nmpk his baby face! Ahah! LOL ;)

In other hand, Maher Zain is going to come back to Malaysia this upcoming Feb. I need money to buy the ticket and I need a partner too!

20110101

it's a good starting on New Year

Hallo ;) This would be the very first entry for year 2011. So, how's your New Year?? Where you celebrate it?? Mind to share?? As mine was good but not enough to say as awesome. Some stupid shit happen but overall, am had tremendous fun! Later will share with you. Am exhausted and I really need to take a long nap. Need to unpack and iron the baju kurung as tomorrow is my another cousin's wedding. Dang, another busy day for me. Hopefully tak kena rewang. Penat nih!

Meanwhile, baru 2days I tak online lot of things happen. Yang paling I tak sangka, ex-husband of Siti Nordiana (singer) passed away. Al-Fatihah for Arwah Faizal Yusoff ;( And yang paling I geram plus jealous, Maher Zain dtg kat Proton concert! Not sure what concert sbb I sendiri pun tak tengok tv for these past 2days. Oh Maher Zain, please come to Malaysia back. Am so effing wanna meet you again -_- And please let your ticket sell in reasonable price.

Hmm, I think I shall stop here. So much to say but I promise as soon as am free I'll share with you especially meatball. Check email dpt 'surat saman'. Ye meatball, am not forget lah bout it. Just wait okay. Will you??

Okay, nak layan Personal Taste. Goodbye. Love, azie.