Sometimes you just can’t tell anybody how much you really feel, not because you don’t know why, not because you don’t know your purpose, not because you don’t trust them. But because you never really find the right words to make them understand. And sometimes, the one who seems the strongest, is the one who is in most need of a hug.

20101130

am happy when you're happy



Date : November 28th 2010
Vanue : Shah Alam, Selangor

"Congratulation! Tak sangka NURULJANNAH yg aku kenal lapan tahun dulu dah kahwin. Bla bla bla (dirahsiakan atas sebab peribadi). Selamat pengantin baru adik! Sayang kau"

Labih kuranglah mcm tuh lah message yg I send pada Jannah selepas beberapa jam beliau dinikahkan dengan pilihan hati. Seriously bila I dapat jemputan dari beliau memang terkejut giler. Yelah, teman sapu kelas, teman makan semeja, teman berjimba, teman berSMS tetiba jemput ke weddingnya, tipulah if I tak terkejut.


So plan with the others. The others tuh bukan lah bermaksud kaum kerabat ke hape tapi kawan sekolah. I sampai around 12.45pm and terus masuk dlm rumah. Konon nak tengok pengantin tp beliau tgh di make up kan so dok luar dulu sambil tunggu for the others. Lama okay! Oh btw I datang with Darlyn and Sze Yan. After that Wani dtg with her parents and her boyf, Haziq then bila kitaorang tgh makan Ayu and her boyf plak sampai so joined kitaorang makan. Then, tak lama tuh Aqhraam, Mok, Farith, Azreen, Hayyu, Rabia and Ain sampai but the girls terus masuk rumah while the boys dtg kat kitaorang.

Huish, lama kot tak jumpa dorang. Rindu giler. Dah mcm jd our small gath dah. Hikhik. Nothing much yg kitaorang buat, duduk duduk while waiting for the pengantin sanding then makan beradab. Seriously, too much stories nak kena update among us. Almaklumlah, memasing dah bawak haluan sendiri. Too bad Wani balik dulu.

semoga berbahagia adik!

dua dua nih kawan yg paling rapat dgn I

and her too!

my only Chinese friends in school, err, yg blkg tuh bkn eh.

Jannah looks damn sweet. Tak penah nampak dia in make up. And too bad too I need to go back early. Tumpang orang weh ;( I did asked Azreen to hantar me back but he said his car is full already, if I still want to tumpang him kena wat 2round so tak mau susahkan him. Then I asked Mok tapi saving minyak. Bencik! And I asked Alan as he was my last hope to stay a lil bit longer but he said he bawak motor instead of car. Obviously lah I tak nak kan. Giler hape, I dah lah pakai kebaya plus heels memang tak ah kan. Ahah! Then salam Jannah and the others then off to sweetie home. Thanks for the ride Syam and Ayu!

the classmates plus schoolmates ;)

Yang I paling suka eh eh tak, paling TAK SUKA was teruk I kena bahan pada hari kejadian. *blushing* Antara AZREEN and ASZERA jauh beza okay! Err, tak. Bunyi seakan akan sama. Sebab tuh lah kena bahan. Haih -_- Takpe takpe, Rabia and Ain, korang galak kenakan aku eh. Jangan terkejut bila dpt kad undangan kitaorang. Eh tak tak, maksud aku, kad undangan aku. *winkwink*


To meatball syg, yg lelaki kat atas nih lah Azreen yg aku cerita tuh. Tak mungkinkan??





p/s : pictures courtesy from Wani, Ain and myself.

20101128

in pain



I forget how to breathe.
I forget how to smile.
I forget how to shine.
I forget how to laugh.
I forget how to act like I used to.


But I'll never forget how much I missed you.

20101127

she's tweentie today!

Happy Birthday darla!
May God bless you.
No matter how, you'll always be my most favourite girl.
I love you forever.




And, not to forget.
Congratulations adik!
Semoga berkekalan hingga ke anak cucu.


Will tell about it later.

20101126

when life get an extremely good chances don't let it go

Penah tak korang pegi mana mana pantai secara sengaja or tak sengaja dan ternampak deretan gerai mempamerkan makanan laut yg menguji iman. Atau korang tengah senang hati berlenggang kangkung jalan tepi pantai dan tekak menggedik mintak air kelapa lalu korang pun dengan hati yang kembang kempis berjalan menuju ke gerai pilihan hati sambil intai intai juadah yg dijual. Err, apa yang kau bebel nih Azie. Eheh!


I nak cakap, weekend yg lepas I berkesempatan eh tak, saja gedik ikut parents turun ke Kuantan. Memikirkan kebarangkalian tinggal sendirian maksud saya ditinggalkan abang di rumah sangat tinggi membuatkan saya dengan rela hati ikut parents walaupun tau montot yg menjadi aset keluarga akan kebas kebas akibat duduk terlalu lama dalam kereta.


Jangan ingat saya pergi bercuti lalu meninggalkan segala kesayangan di Shah Alam eh. Saya pergi sana hanya untuk jadi bibik beberapa jam sahaja. Penat woh dok menyapu ruang tamu yg luasnya haih tak mampu nak diperkatakan. Nasib baik kau adik aku, kalau tak, tak ingin aku buat secara suka rela huh!

Setelah selesai segala urusan di Bandar Kuantan kami menghala ke Tanjung Lumpur. Nak tau kat mana sila rajin google eh. Buat apa kat sana. Konon konon nak menggedik tepi pantai tapi dek matahari yg tak mau kalah tegak 90degree atas kepala maka hasrat untuk menggedik terpaksa dilupakan.

Lalu perut yg tak malu tak segan mendendangkan lagu yg sangat best mintak diisi. Pusing punya pusing eh tak, tipu. Jalan straight jak pun jumpa gerai yg boleh dikatakan agak full maka kami dengan andaian mengatakan gerai tuh pasti punyai menu yg superb hingga orang berpusu pusu eh sekali lagi tipu. Orang ramai menghampiri kaunter hidangan untuk memilih hidangan pilihan kalbu.

Maka dengan itu, kami pun dengan senang hati tanpa ragu manuju ke gerai tersebut. Walaupun hanya memilih hidangan yg ringan dan ringkas namun saya makan tanpa rasa bersalah untuk cover kiri kanan. Saya makan macam saya kat rumah. Comot sana sini. Okay, sekali lagi tipu. Ahah!

Sata and Otak Otak. It's a must if you're here. I wanted murtabak sata actually but the gerai closed on that day, too bad ;( and the otak otak, totally different with the one I used to ate. Seriously, tak tipu!

Caramel and kuih muih. 3 pieces RM 1. Kat KL manada lagi jual macam tuh. 5 pieces RM 2. Kalau ada pun , ntah kat ceruk mana ntah. Area kampung maybe.

Laksam. Dad's favourite. Me too!

All these plus extra RM2 (ate there) and RM 3 (tapau) of sata and drinks only cost us RM 29 something. Damn cheap right?? I wish this kind of gerai wujud depan rumah I. Hari hari I rela melabur because the foods taste so good. Yet, the drinks pun kurang manis. Whooaahh! Makcik, meh pacak gerai depan rumah saya! Untung kita share. Ahah!

So, if you guys went to Tanjung Lumpur do feel free to give a try.

Abang nih malu malu plak bila saya nak ambik gambar dia. Senyum lah sikit abang, saya tolong promotkan gerai abang nih. Ahah!


Jangan ingat gerai cikai makanan tak sedap. Sometimes, gerai yg cikai cikai nih lah their foods taste way better than 5star hotel. Sekarang saya dah terliur bila tengok gambar sata. Macam mana nih ;-/ Gulpp :P

20101125

kesayangan yg jauh dimata

Happy Birthday Siti Fannie!
May God bless you.
Have a blast one.


No more cake and surprises for you. I still can remember clearly how hard for us (myself, Pooi Kuan, Hana and Ming Yee) to think way to kenakan you on your 19th birthday. It supposed to be BBQ birthday in conjunction of Hana's farewell but it's all burn just like that. Last last, Pooi Kuan, Jie Yin, Lynne, Shee Yee, Ming Yee, Hana and me just brought a cake for you and we celebrate your birthday at Palm Spring.

To be honest, I miss you freaking bad dear friend. Like seriously! Miss to asked your opinion, miss to share a secret, miss to masak masak, miss to saw you compete with Pooi Kuan and Ming Yee just because that Zuma game, miss to laughing out loud, miss to asked you about assignment, miss to teman you met lecturer, miss to learned swimming (fyi, she's Sabah ex-swimmer), miss when the time I asked you to teach me to solved the calculation problem, miss when you return back from Sabah every time our sem break ends and we together help you out 'kemas' your things, miss your smile, miss the smell of your lotion (padahal kita guna lotion yg samakan), miss to listen you sang a song until I can heard it from my room even tho I closed my door.

Miss to saw you're the last person be back to Palm Spring on Sunday night, miss to be at RedBox and felt no worries if our pitching lari, miss to pusing pusing carik kedai makan, miss to shopping with you, miss to catch a movie, miss when the time you asked me to download a song, miss to be your penasihat fashion, miss your car (no lies), miss to teman wherever you want to go, miss when the time you fight with your boyfie and I jadi orang tengah, miss when the time you slept in my room back to hostel life, miss when the time you lepak lepak inside my room, miss to captured thousand pictures with you like we used to do every time and everywhere.

I miss EVERYTHING about you fannie! It's a relief when I know you're doing fine over there. Really can't wait for you to return back from States. End of January huh?! Lamanyaaa. Sigh T_T

20101123

CST love story

Halo. Seriously, straight to forward lah kan. I nak mintak tolong uoll sume utk VOTE for my friend's LOVE STORY.

First of all, uoll just need click on this link:

CST love story contest

Then, please click LIKE for story number 4.


Korang kena LIKE dekat dlm story box eh bukan LIKE page CST tapi if korang nak LIKE gak suka hati lah. Eheh!

If korang nak baca kisah cinta dorang, just click kat Read More (bawah ringkasan kisah cinta dorang) atau korang just click jak link nih.

Okay, sekarang masa utk bercerita tentang reward. Reward apa yg my friend dapat nanti?? Their love story will be record into a video. Whoaahh, cool right?? So, cepat vote for her! Mana tau if dia menang, dia ajak uoll masuk sekali dlm video dia. Untung untung dapat jumpa Tomok depan mata. Ahah!

Oh btw, voting until this 28hb Nov yah so hurry up ;) Don't worry, tak payah susah susah nak vote bebyk. Sekali jak.


Picture credit to Kak Nora and Kak Totin. And sorry entry agak kelam kabut.




p/s : kak nora nih lah presiden Tomokianz

20101122

don't tell me am in love!

First of all, sorry if any of you can't contact me either thru FB, twitter or phone. Tak tak, bukan nak mengelak or what, it just because am busy right now.

Okay, seriously am busy with BOF. What is BOF?? It's Boy Over Flowers.


Korean drama and I've been watched it for fifth times already. Soon to be sixth! Ahah!

Wanna know why?? It is one of my favourite Korean drama yaw! I jenis yg akan tengok movie/drama yg I suka walaupun ianya dah kali ke seratus I tengok.

So far, this drama is my personal record since it's my very first Korean drama that I've been watched more than twice. Normally, after the second times am easily give up to watched it again. Eheh!

Actually, kenapa I gigih tengok citer nih banyak kali??


Sebab dia! Kim Hyun Joong (SS501)

First time tengok terus jatuh hati okay! Lima kali tengok, lima kali jatuh cinta. He is too cool in the drama so sorry Lee Min Ho, am not into you ;)

To awak dan awak, ye memang saya jatuh cinta. Pengakuan berani nih. Ahah! Okaylah, nak berangan makan ice cream tepi pantai dengan Hyun Joong.

Bye!

20101120

you'll be fine


One wish.

Hope you doing fine.

Sorry if anyone of you curious. This entry is dedicated to the most buddy that I miss, meatball. Buddy, I was so freaking happy sitting alone inside my room and watched BOF for fifth times you know. Seriously, you’re not kidding me right?? Never mind lah buddy, maybe you’ll get the best after this.
I know it’s hard for you to make decision, plus you and me are far away from each other. Still, I couldn’t find any best word to describe how upset I am when I knew it.
I only want you to remember this;

Believe everything’s happens for a reason in this world. People change so that we can learn to let go. Things go wrong so that you appreciate them when they’re right. Believe lies so you eventually learn to more trust and more love yourself instead of others and sometimes good things fall apart so better things can fall together.

Moreover, the only thing more unthinkable than leaving was staying; the only thing more impossible than staying was leaving. –Eat Pray Love.

So, whatever happens in future take it easy as A B C. Just go with the flow. Let’s make yourself free from everything. Nothing can make you down again. No matter what, don’t lose hope and always bear in faith and let’s Allah guide you. Am always here, near to your heart. You can count on me anytime buddy.

In other hand, am wishing GOOD LUCK and ALL THE BEST for SPM and STPM candidates. Do your best eh so you will get best outcome later on. Insyaallah.
Lotsa

20101118

new in collection

Halo. Rasanya I ada post kat entry before this ckp pasal review album Nubhan and Tomok kan. I mcm malas lah nak review one by one sbb mcm tak best jak. Lagipun, I dah lama tinggalkan music class so takde lah ingat every single thing dah T_T

NOTE: nih hanyalah review seorang amatur.

LANGKAH NUBHAN by Nubhan

Overall, satisfied! Even tho it only contain 7 songs; not 8 songs like I was mention before. Just want him to improve his Mandarin language. Oh, speak of Mandarin language, his translation song, Ai Mei Cuo (Cinta Tak Salah) doesn't sounds like Diredup Matamu (the original track). Just a lil bit. And he need to learn lotsa breathing and vibrato/dynamic technique. Can hear it clearly in some part of song especially in Mata Hati and Aku Atau Dia. And, low tone too. Suara dah lemak gemersik sayang if tak polish betul betul.

Personal favourite song obviously Beri Rasa and Diredup Matamu. Deep meaning T_T

Unfortunately, Ada Untukmu, Nubhan's first single not included. Sigh. Lagu tuh full with story and memory. Meaning, even tho Nubhan is only the third winner of AF6 but he managed to entered first round of Anugerah Juara Lagu (AJL)/Muzik Muzik (MM) back in year 2008 after few months graduated from AF6. Cakaplah artis mana yang baru masuk arena seni (selain Stacy AF6) suddenly got chances to shared stage with senior artiste.

Berbekalkan hanya SATU single at that time, yeah only ONE single terus dapat masuk semi final, I can say it as one sweet achievement even tho terkandas untuk ke final. Ternyata Nubhan punya kelas tersendiri. And that's why I masih setia dgn dia ^_^


Nih yg buat album I eh eh tak album Nubhan nampak exclusive. Kalau beli kat VCD/DVD store mana nak dpt sign tuh. Tapi bencik sebab I punya takde nama.

TOMOK by Tomok

Overall, am superb happy and satisfied with his album even tho am not one of his fans. I brought the album because of Tomok fan club's president was Sue's sister and surprisingly album nih keluar market selang few days or same day with Nubhan's album. And it's a bit difficult for me to do some review. 2 album in one time?? Nahh!

Nothing much I can say about the album, it seriously superb. What can I say it, almost 30% I guess Tomok terlibat sekali dlm album nih. Just wanna comment about his low tone. In some song, I can't hear. Kena pasang in high volume baru boleh dengar and sometime I can hear the way he sing in some song is quite similar dgn lagu lagu his band. Apakah??

Personal favourite song are Bagaikan Bidadari, Merentas Masa, Semarak and the most favourite one, Hati Hanyalah Cawan. Seriously one whole day dok putar lagu yg sama pun takpe.

Hrmm, what else huh?? Nothing lah kot as I'm deeply satisfied. This album would be one of the best malay album I've ever had even some Nubies also brought and said, its worth with their RM 25 okay! Take noted - actual price was RM 29.90



Nih close up. Wahh, siap ada nama I lg eh. Gigih betul ^_^

So, to whoever yg mencari cari album apa yg best, I suggest you these two album. Sekali sekala support artis kita, tak salah okay ;)





p/s : penat dah dok ditembak sampai menggigil kaki den. uhuh!

20101117

Double celebration

Birthday shout to my old schoolmate - Biha and Zira

Am wishing you;

Happy 20th birthday!
May God bless you.
Have a great one.
Stay beautiful okay.
Missing you.



20101116

Salam Idul Adha

Letih.
Tengah hari main hujan.
Petang terhiris tangan sendiri.

Consider sebagai KORBAN tak. Eheh!


am wishing,

HAPPY IDUL ADHA TO EVERY ONE.

20101114

Nubhan - Oh Juwita @ Muzik Muzik 2010

beep beep *in silent*
message received.

adik, please search for nubhan - oh juwita @ muzik muzik 2010. dah keluar kat youtube. too bad, I can't spot you. Ahaha! then, please kecoh kat meatball, bingit when the time I told him you went for MM. Merajuk myb ;) Asap okay! and please check your hotmail, I send those pictures masa I pegi show Nubhan at Ampang.

Okay, I dengan sepantas kilatnya search for it and I've been watching the video for several times and I just realized something wrong with Nubhan's performance on that night. Plus with his hair and the eye liner as well. Yelah, I've been there to support him so obviously I wont listen or realize anything. Okay, tipu. I realize his hair a lil bit keras and he chop his hair a bit but still he need to do some hair cut. Semak.

Not because I
LIKE him I CAN'T kutuk him. Still and it's good for him anyway. Yeah, he did his best but I know he can do more than that. I can't see his effort enough, either he lose his focus or something else bothering his mind.

Performance was okay okay. Not much different like previous or usual one. If he can dance together with the dancer kan best. Kat situ jak lah kot I saw his effort, bring dancers together while other artistes didn't. Balik balik bawak band.

What makes me really pissed off is, TV3 itself! Kalau dah nama carik pengaruh, takkan ke mana lah. And, the judges, please lah carik orang lain. If still used the same judges, tak ke pelik namanya. Balik balik orang yg sama masuk 2nd round semi final then kalau ada rezeki masuk final.

Kalau ikutkan, HUJAN
tak layak langsung masuk sebab performance standard show untuk GIG jak. Even tho I like hujan tp bila I saw their performance memang hampeh!

Okay, back to the topic, memang agak tak puas hati lah dgn result mlm tuh tp nak wat mcmne. Belum rezeki Nubh utk masuk final. And fyi, Nubh berjaya buat hatrik 3 kali masuk semi final tp tiga tiga kandas utk ke final. Artis kau ada?? Ahah! Cayalah!

And now, am looking forward utk Stacy's performance which is definitely am not going due to no ticket. Dah lah mantan Nubies pegi. Ceh, hampeh tak ckp awal awal.

Also not to forget, Tomok's performance. Yang nih plak, ada halangan tp Insyaallah akan diusahakan sebaik yg boleh memandangkan pressy Tomokianz adalah kak Nora (Sue & KT's sister). Ahah! Confirm free ticket! Wah, jahat giler! Plus, mantan mantan Nubies pun Insyaallah join lagi lah I excited! Rindu dorang kot especially kak Moon. Heeee.

Nahhh, enjoy Nubh's performance.


20101113

Semi Final Muzik Muzik 2010

On Nov 8th I went to Plaza Alam Sentral (PAS) for Semi Final Muzik Muzik 2010. The main point was to support Nubhan. As usual lah ^_^

At first memang confirm tak pegi sebab my friend yg tolong pegi amikkan ticket tuh TERBAGI sume ticket kat his friend. Dah lah dia pegi 2 org. 2 people equal to 8 tickets. 8 TICKETS okay! Grrrr!!

So I merajuk dengan him even tho he pujuk me and gula gulakan perasaan I dgn janji nak belanja dkt Bubba Gump Shrimp. Bluweekkk! :P

But then ptg masa hari kejadian Sue text tanya nak pegi or tak. Orang dah offer takkan nak refuse kot. Then tanya pasal ticket sume dia ckp ada lagi 2. After that, confirm kan dgn dad sebab masa tuh manada org nak hantar pegi rumah Sue then confirm am in babeh!

So, around 8.30pm am arrived to Sue's place. Tgk dorang tak ready pape pun. Muka pun memasing mcm tension. Ada problem rupanya. Tapi azie nye pasal eh eh tak, Nubhan nye pasal Sue and KT pun bersiap siaplah padahal kak Adila dah tunggu kat bawah kot. Ahah! Sempoi.

Sampai PAS salam salam Nubies yg lain then masuk. Agak bosan sebab MM kali nih ala ala konsert, kena berdiri eh. Bosan tp demi Nubhan takde hal lah. Actually kan, I bukannya tau sangat pun sape yg bertanding mlm tuh selain drpd Nubh and Shahir. Ahah!

Bila dah masuk awal tuh, memang agak bosan nak menunggu. Nasib baiklah abang comel tuh pandai buat lawak. Then at 10pm show start. Oh crap! Salah pilih position. Dah lah I nih rendah pastuh berdiri kat belakang org yg tinggi. Memang mcm hampeh lah! KT gak yg bernasib baik sebab ada lah hamba Allah nih baik hati bagi dia berdiri kat dpn ;)

Penat menunggu sebab turn Nubh lambat. Number 10 kot. Agak agak dah naik pancit jerit baru lah dia muncul. Tapi memang pun. Heee.

Paling kuat I jerit haruslah Hujan and Shahir sebab dorang perform before Nubh. And quite surprising lah Noh Hujan potong rambut lebih kurang mcm Tomok! Ahah! And Shahir, omg cair I babe! Handsome giler!! Ahah!

And masa Nubh perform, I asyik jerit jak eh. Nyanyi pun dah tak betul. Enjoy giler his performance walaupun pandangan dihalang oleh mereka yg tinggi tinggi belaka. Haih -_-

After Nubh, still got 2 performance and yg paling I hyper jerit was Faizal Tahir (FT)! His rock on that night. And after that, kak Ramlah Ram take over the stage. Enjoy her performance and yg paling mengejutkan, her appearance. Bertudung babe! Alhamdulillah ;)

Masa result, memang dah agak Nubh takkan dpt ke final sebab for me marks on that night is just markah sampingan sebab korang sendiri dah boleh agakkan sape yg dpt. TV3 kot, kalau pengaruh kau tak besar jgn haraplah kau nak dpt opportunity yg best dlm their big event. Plus, lagu yg Nubh pertaruhkan tuh fully produced by Sixth Sense. Sixth Sense kan ada masalah dgn TV3. Itu pun kalau tak salah. Cume satu jak, Nubh memang tak pandai nak sorokkan ekspresi muka. Sedih jak muka masa result announcement.

After that, berkumpul kat luar Sri Pentas, amik gambar then off to Sue's place since kak Adila ada paper the next day. Giler tak??! I pun tak berani amik risiko if like that. Dibuatnya lupa sume chapter, tak ke naya. Ahah!

Pape pun thanks kak Adila for the ride. And as usual, I lepak rumah Sue for the last time cause after this no more Villa 217. Hello Lagoon Perdana Sunway!

Sorry, no picture as am forgot to captured even tho one plus I manada camera pun. Malas nak show off phone, tuh jak. Ahah!





p/s : mcm mcm cerita I dgr. tak sangka sampai mcm tuh skali. haih. manusia -_-

20101112

BFF day

I've told before that I felt like am not going to bff gathering that day but nahhh I pegi okay! The day right after I went out with my lil bro even tho that time bkn nye berduit sgt. Uhuh! Tp bila nak keluar, mak hulur duit byk woh! Ahah!

So, we went to Summit Subang. What a bored place. Haih -_- Firstly, got our self a movie tickets but not Cuti Cuti Cinta lah as Wany watched it already -_- It's Adale : The Rise of Mummy. Thank God I can choose for the movie, if not, Malay movie which is I don't like much.

Then, bowling time. I didn't play at all! Malas plus no mood to play. Almaklum lah, I kan juara longkang! Ahah! 2 rounds and agak penatlah nak tunggu sampai Eyka pun almost give up!

Because of our movie start at 3pm, we kick our butt out from there. If not, they might continue for 3rd round kot. Before masuk theater tuh que to brought pop corn. After that ingatkan boleh masuk sudah tp belum so stay kat dpn theater tuh, camwhoring for a while then masuk.

Kalau dah masuk awal tuh memang tak sah if tak camwhoring lagik. Lantaklah what people are going to say janji kitaorang enjoy. About the movie?? First I thought it was a super bored movie because ada word THE MUMMY sampai I refused masa nemo nak tgk citer tuh but bila dah tgk wah, not bad! Yelah, with typical thinking that THE MUMMY always bored so I pun refused but this time I was wrong! Ahah!

After movie, gaduh kecik eh eh tak, pening discuss nak makan apa and kat mana. Too many cadangan finally pegi makan kat Murni USJ 9 sebab orang tuh bingit nak makan chicken chop kat sana. Bikin lawak lah orang tuh. Wakaka!

Then, otw nak balik boleh lah plak Eyka came out with an idea. Karaoke! Ahah! Thanks Wany for being so sporting that evening. Next time jgn serik lagi naa ;)





p/s : picthas all kat FB, nak upload video lambat lah plak. uhuh!

20101111

Sibling outing

Okay, agak lama dah perap citer nih. Takde masa nak post eh eh tak, takde mood nak menaipnya. Maaf incik meatball ;(

So, ari tuh I de keluar dgn my lil bro (nemo). Kitaorang pegi Times Square (TS). Earlier plan nak pegi Mid Valley tp nemo gedik nak gak pegi TS. Isk isk. Takpe takpe, dia belanja so no hal lah!

Went there for what?? Nemo want to get his "thing" so pegi beli it first then pegi makan lunch. Lapar tau tak. Pagi just minum milo jak. But before that we get our self a movie tickets first. So, lunch apa??

Lunch nih! Craving giler, lama tak makan.

Subway Chicken Terriyaki

Then it's You Again yaw! Tuh pun after a lil bit hard thinking because I wanna watch Cuti Cuti Cinta at first but at the same time bff ajak tgk citer tuh plus nemo refused to watch it too. Belasah jak lah!

It's show time!

Best okay! Gelak sakan I dlm theater tuh. Dah lah sejukkkk! Then, pegi shopping tp takde lah sakan sgt. Sambil test "new thing" nemo. Of course lah I yg jadi modelnya! Weee :)

Then, nemo ajak pegi makan Mcd. Giler tak?? Ahah! Even tho I suka makan tp chicken terriyaki tuh dah cukup buat I kenyang at least till dinner tp layankan jak lah sebab nemo belanja! Ahah! Best kan ada adik cam nih. Everything dia belanja even I shopping pun dia yang bagi duit. Ahah!!

Am more prefer Prosperity yaw! Pastuh letak chili sauce byk byk kasi hot and spicy terlebih. Sedap kot. Berpeluh peluh mkn. Heeee :)

Oh, nak tau apa Nemo nya "new thing" tuh??






Taraaaaaa!!!!!



Tempting tak?? Even me pun tempting doh! Tp sedang berfikir mau beli jenis yg mcm nih or just buy the compact one. Hmmm. Almaklum lah, I nih selalu kena marah dgn nemo sbb tak pandai jaga gadget even tho my own cellphone. Ahah!

Before heading back, sempat gak lah jengah Ezzy Video. Semata mata mau tgk benda alah nih. And am on my way to comment about it. So stay tune!

Tau lah new in town, parking pun sebelah sebelah. Comel :) Oh and, I've got my copy for both already. Siap dgn SIGN lagi. Ahah!

20101110

Seruan itu

Cuma nak cakap, ari tuh ada pegi hantar saudara yg telah pun berada di Mekah/Madinah dengan selamatnya untuk menunaikan fardhu haji. Alhamdulillah.

Hati meronta ronta ingin ke rumah Allah tapi rasanya masih belum bersedia dari segi mental dan fizikal. Dan juga dari segi kewangan. Eheh!

Doakan semoga mereka - ahli rombongan dan seluruh umat Islam yg berada di tanah suci dapat mengerjakan ibadah dengan tenang lagi khusyuk serta dipermudahkan segala galanya. InsyaAllah, haji Mabrul lah hendaknya :)

20101109

Sedang menghakimi

Sedang busy menghayati hasil karya yang di nantikan selama 3 tahun ini :)

Sangat berpuas hati kerana memiliki hasil karya yang best!

Walaupun pada hakikatnya masih tak mampu lagi untuk ditandingi dengan Paramore!

Beri saya sedikit masa lagi.

Kerana keadaan diri yang masih lagi saket tekak hasil jeritan last night di MM namun harus lah lebihnya pada NUBHAN, SHAHIR, HUJAN dan FT.

20101108

Oh juwita!

Halo! Maaf tak boleh nak membebel berjela jela. Nak bersiap utk pergi satu konsert. Konsert apa?? Haaa, Muzik Muzik kat Plaza Alam Sentral.

Okay, I tau takde angin takde ribut tetiba I nak pegi kan. Well, last minute pun sebab manada I pegi amik tiket last week. Takpe takpe, I cerita nanti okay?

Skrg nih, pegi atas tiket sape tak tau tp atas jemputan Sue. Wah, siap berjemput jemput bagai nih. Ahah!

Nak buat pe pegi?? Ada apa kat sana??

Hrmmm, mlm nih kan semi final 1 dan haruslah I pegi support mamat nih!



Lagipun, dah agak lama I menyepikan diri dan tidak menyebakkan diri dlm Muzik Muzik nih. RIndu plak. Heee :)

Good luck wahai Nubhan for tonight. He'll perform Oh Juwita btw.

Okay, bye!






p/s : lama giler dah tak pergi plaza alam sentral.

20101106

Crap!

D.E.M.A.M



Maka dengan itu, blog pun turut demam sekali.
Tak suka!
-_-




p/s : dari smlm dok layan vc konsert nubhan and paramore.

20101104

Happy Deepavali all

Life is not about other people. It's about you, yourself. Why? Cause sometimes you easily get hurts by people.

Be strong Azie. You can do it!

And sorry, I need to postpone first my last weekend story. Looking forward for the upcoming weekend.

Anyway,

HAPPY DEEPAVALI

To all my Indian friends and lectures. Open house jangan lupa jemput naa :)

Argh, rindu nak makan maruku fresh dari ladang. I miss my college time badly.

us during Kogi sister's wedding.

20101102

Oh mak, asal kau comel sangat eh



Halo. Sorry for being mia. I was busy with my weekend. Awesome kot :-/ Later okay I'll share with you peeps. But for now, I wanna share about my current obsession, Fahrenheit. 4 young gorgeous guys from Taiwan. O, wait! Ada sorang nih bukan 100% Taiwanese, he's from Brunei.

Actually, this group is not my current favourite band because I tau tentang kewujudan them since 2008, siap mintak roommate tolong 'curikkan' poster dorang masa kami kerja di Popular dulu. Ahah! Tapi, ntah mcmne boleh terdengar balik lagu lagu dorang. Maybe nowadays nih K-Pop/J-Pop music tgh hits kot maka I pun ter influence lah sekali. Eheh.

And dah tentulah pilihan hati I antara mereka 4org nih, Wu Chun. Sekali tengok, mak aih jambu giler! Bila dah tengok banyak kali, mai aih terus jatuh hati. Ahah!

And Wu Chun nie lah yang dari Brunei. So, tergoda tak?? Baik mengaku! Ahah!

Kenapa Taiwan not Malaysia? Sebab senang jak, Malaysian music tak boleh nak stay in together with my music. But, not all lah, macam Faizal Tahir. Cakap sape yang tak kagum dengan bakat dia. Band Hujan. Kalau tengok Noh tuh rasa mcm nak tarik tarik jak rambut dia tuh. Eheh! Dan tentunya Nubhan. Ahah!

Okay, back to the topic, my most favourite song from them tentulah Bu Hui Ai (Don't Know How to Love) and Xie Xie Ni De Wen Rou (Thank You for Your Gentleness) featuring S.H.E. Baru baru nih kan I ada pegi I-City pastuh I terjumpa nih. Best tau! Excited I dibuatnya. Ahah!

"
"
"
"
"
"
"
Tadaaaa
^_^



Okay, nak mimpikan Wu Chun. Bye!