Sometimes you just can’t tell anybody how much you really feel, not because you don’t know why, not because you don’t know your purpose, not because you don’t trust them. But because you never really find the right words to make them understand. And sometimes, the one who seems the strongest, is the one who is in most need of a hug.

20100630

Lets have some fun on new sem


Halo! Belum pun start sem I dah plan mcm mcm. Eheh. Bukan apa, next sem my last sem so tak mau lah mengTENSIONkan diri sgt so plan lah something yg boleh mengHAPPYkan diri.

Okay, this time I nak ajak anda sume ke MAJLIS SAMBUTAN ULANGTAHUN NUBHAN FC YANG KEDUA. Detail?? Nah!

Tarikh: 17 JULAI 2010 (SABTU)
Tempat: GRAND STUDIO 2, GRAND HALL, TINGKAT 10, HOTEL GRAND CONTINENTAL, JALAN RAJA LAUT, KUALA LUMPUR
Masa: 3 petang
Tema: PUTIH dan kombinasi warna lain
Bayaran: RM 50 (dengan kad keahlian) | RM 55 (tanpa kad keahlian) | RM 25 (kanak-kanak 12 tahun ke bawah)

So, kpd nubies/fans yg berminat utk menghadiri majlis nih, sila bagi NAMA, NO TELEFON & NO. MEMBERSHIP CARD (jika ada) kepada Kak Kikey samada melalui Facebook (Aida Mustapar).

Namun, anda dikehendaki membayar deposit sebanyak RM20 ke akaun MAYBANK SHAMSIDA MUSTAPAR - 164017119309. Sebarang pembayaran deposit yang telah dibuat hendaklah diberitahu kepada Kak Kikey. Dan diingatkan bahawa deposit tidak akan dikembalikan sekiranya anda tidak dapat datang pada hari kejadian.

Oh yah, utk nubies/fans yang telah CONFIRM untuk join gathering nanti, yang MEMPUNYAI KAD KEAHLIAN dan yang telah MEMBUAT PEMBAYARAN DEPOSIT (RM20) untuk seat biasa, anda boleh booking seat anda sekarang. Booking boleh dibuat dengan Kak Kikey dengan memberitahu meja mana (A, B, C atau D) dan seat nombor berapa (1-10).

KAK KIKEY - facebook

CHOOSE YOUR SEAT - keutamaan diberikan dulu kpd nubies yg mempunyai kad keahlian.

Walaupun I'll be join this event but why my heart still berbelah bagi? Hmph, thinking azie! 2weeks more to go. Oh btw, Mr best male friend a.k.a. incik meatball suruh update segala my activity at here. Especially activity yg melibatkan nubies. What? Setelah puas "bergaduh berselisih faham", fine meatball aku ikut arahan kau oleh krn kau "ABG" kan :(



P/S : lebih byk cons dr pros, kau tau kan meatball??

20100629

Selamat ulang tahun sayang

*randy pangalila ringtone*
oh, text message received from wany syg.

"salam..azie, cok (today) dtg umh kte ye..lam kul 5 or 5.30 cm 2 la..smpena bufday alyn..tq"

mcm tuh lah bunyi message nya. terus text eyka syg for time confirmation. So, went to the birthday party with eyka. Antara guests yg terawal sampai adalah kami.

before the party get started, with the birthday girl - ignore the face please

Then, other guests pun datang and tak nak dipanjangkan masa we sang the birthday song and birthday girl blow the candle and cut the cake.

happy 3rd birthday dear alyn!

Then, makan lah apa lagi! Got variety of food namely as bihun goreng, pulut kuning, rendang ayam, agar agar and butter cake. Alaa, I lupa pulak nak capture picture foods sebab busy layan ayish and dah tak sabar nak makan. Ehehe.

And, at night pulak teman my mum pegi rumah her friend cause ada taklimat vacay dorang. Bosaaannn!

org lain yg nak pegi vacay, saya pulak yg terjebak dgr taklimat sekali.

Bila tuan rumah jemput makan saya pulak yg malu malu. Eheh :) Bukan malu lah tapi saya dah kenyang, kan ptg tuh saya dah makan kat rumah wany. Tapi saya tak lepaskan peluang utk makan kuih nih.


Eh, mcm tau lah kuih nih. Nie namanya kuih tepung gomak. Saya tak tau lah nak describe kuih nih mcm mana tp kalau uols biasa/tau dgn muachi (chinese nye manisan), hah lebih kurang lah. Cuma kuih nih ada inti kacang hijau (kalau tak salah). Org jawa tau lah kuih nih. Dan disebabkan saya berdarah campuran jawa jadi saya turut tau mengenai kewujudan kuih nih. Kalau kat shah alam nih, I've no idea where to get this but if at banting/sijangkang area ada 1 gerai nih yg jual variety kuih muih jawa.

Till the next post.

20100628

Nak ke tak nak eh?



I was watching DUNIA BARU REUNION and suddenly came out with not-so-cool idea. What it is? Am thinking to cut my hair as am bored with the old shape. Dah out of shape pun :( So, am browsing the web to find out what the hottest style now but I couldn't find any that caught my eyes.

Any idea? Seriously am bored with the old style of my hair. But hey, no more short hair yah. Serik woh! Eheheh



20100627

Cerita bowling

Okay, first of all nak warning you guys entry kali nih penuh dgn gambar if you don't like it you can click on X button. For Mr. best male friend, i know you've been waiting for this story even though it's two week passed already. So, here it goes.

the banner

the AJK of tomokianz and nubies during registration

balingan perasmian oleh kedua dua ikon di mana tomok telah melongkangkan balingannya and as usual, beliau hadapi dgn senyuman. cool betul :P

the annoying side of nubhan

the hyper side of tomok

kalau nak di ikutkan, byk sgt gambar tentang gelagat gelagat dorang nih tp I pilih pilih lah eh. Kalau nak tgk sume rerajinlah godek godek FB budak budak nubies atau tomokianz. kat FB I, satu je eh so jgn nak gatal plak pegi godek godek pastuh ckp tak jumpa picture nye.

nubies reaction with their icon - nubhan

tomokianz reaction with their icon - tomok

special participation, toiFC without their icon - toi

urm, because of am nubies so of course my priority is nubhan and nubies right? and since am not one of the players, so am observing him. well, he treat his nubies as a friend (I knew it since the first time I met him personally). like seriously, memang mcm kwn. tak percaya?

meminta bola utk dijampi kononnya nak bagi strike.

namun, sebaliknya terjadi. membuli salah seorang nubies. uhuh, hampeh betul kau nubh! yang kau kacau team sendiri buat apa, poie lah mengucar kacirkan team lawan antara ungkapan kata kata dari org kuat nubies. memang kelakar when i think about it. siap dgn gaya jampi serapah lagi you! (it's true, dia buat dpn den)

tapi bila turn dia, mcm nih lah yg berlaku.

first pose - biasa je

second pose - konon pro lah dgn pose gitu

nevertheless, hold your breath first.

pilih bola dulu

ready 1..2..3..

and you can laugh out loud now whereby am also can't stop myself from grin cause am still remember this moment clearly :)

can you see where the direction of the ball is??

longkang! yes, longkang ye kekawan. choi sungguh kau nubh! mari kita gelak memandangkan si nubh nih byk mengutuk bila teamate dia buat lontaran ke longkang. hihi, termasuklah one of the tomokianz. gelak beso gitu!

eh, wait! dia nih kan AJK nubies. kenapa dia main utk tomokianz? eheh, don't worry memang ada team gabungan tomokianz and nubies. jom kita intai gelagat yg lain plak.


dalam dok intai gelagat dorang nih, dgn tetiba miss pressy tomokianz - kak nora membuat lontaran yg kononnya nak bagi pointer nubies down sekali strike woh! ahah

yeah, strike! dan miss pressy nubies - kak moon pun berkata, eh kau baling nih utk team nubies lah! ahaha, kak nora usaha anda utk mengucar kacirkan pihak lawan failed! sila berusaha lebih keras lagi ye :) bila dah sedap mengutuk, menggelakkan org lain, game pun tamat.

tak tau lah kenapa dorang pose mcmtuh. simbolik kot, game dah habis. after that, family portrait time!


then masa utk penyampaian hadiah dan acara memotong kek.

before that, ikon memberikan ucapan mereka dan nubh kalau dah dpt mic memang susah nak lepas.

dua ikon bergabung meletupzzzz!!

from left to right
ristoe, tomok, Ibu (tom's mummy), nubh, angah (nubh's cousin)

am not sure how many teams played on that day but some of the team namely as sejarah mungkin berulang, rindu terhenti, tomokiane junior, berlari, ada untukmu, oh juwita, toi fc 1 and toi fc 2.

and the winner goes to sejarah mungkin berulang (if am not mistaken). walaupun team nubies kalah, namun nubh tetap ceria menunjukkan angka 1. sabo je lah ek nubh. jampi kau tak cukup kuat nak buat dorang down. ahahah.

okay, acara potong kek sudah. acara penyampaian pun sudah. so yg kat bawah nih sume kira stock last picture before leaving.

time nih, after kak nora passed her camera to me tomok dgn pantasnya berlari. almost terlepas kamera ditangan dek penangan larian tomok tuh. huih! tom..tom..

tomokianz with tomok, ristoe and Ibu. oh btw, can you spot the small boy there? he is isma af7 son. siap suruh pakteh (tomok) bayarkan fees sebab nak join bowling. eheh, comel je :)

the sisters. a bit confused, sue tuh nubies ke tomokianz? btw, nubh kau memang choi! suka bebenor buat ekpresi muka annoying kau tuh.

nubies and tomokianz with icons.

after sesi bergambar bagai, so dgn rasminya this bowling friendly match ends. I pun tak lama lepak kat situ cause my friend is called me already. so, salam salam with tomokianz and nubies. oh, not forget the sisters too. then, sayonara! food hunting as am damn hungry since I just having milo as breakfast.

kalau pegi mid valley and terasa nak makan kat food court dkt dgn maxis tuh, I selalu order this. ntah kenapa I think it taste better than other place.

to kill time, am just walking around. no money to shop so just do a quick window shopping and the result, am fall in love with these heels. it's it in 3 colours - white, black and the other 1 I forgot what colours it is. err, sabar azie. nanti the moment you get your money, steal it okay! at the end of the time, I bought new eye shadow palette which is I like it mucho. and then, off to shah alam. even though someone made me pissed off early in the morning but when I met the others I felt so much better.


to Mr best male friend, wonder knp aku takde dlm all pictures? sebab aku tak suka nak inter frame camera orang yg aku tak rapat. kau pun tau kan? and actually, byk lagi aku nak cerita tp bila dah ngadap screen nih aku jd tak pandai nak susun ayat. takpe lah, nanti kita skype aku cerita all okay?

till the next post.



P/S : pictures are courtesy by kak nora and some of the nubies. the smell of nubh's perfume is same with my fav perfume. weeee ;) ahah, takde kena mengena *winkwink*

20100626

Am alive

hello, am back! urmm, things happen unexpected which is i hate it much. well, i just got back my baby streamyx. felt so lifeless without it. tak boleh nak continue download the vampire diaries, glee and all. plus with the lappy yg dah agak lama tak berupdate menyukarkan kerja kerja meng"downloading" all of it. okay, i know it sounds lame but yeah, that's me. am not an IT expert or whatever you call it.

err, the only reason why am still up and write this entry is to ask some help for those yg ada all collections of the vampire diaries and glee, can you guys send it to me?? just email me at - azie_amethyst@yahoo.com

i think i shall stop here. oh btw, will update about bowling that day. request from someone. wait till am done with editing.

20100614

I want it!! I want it!!

i think it's pretty cool to have my own jersey.
oh yes, am a germany supporter.
since 2002 ;)
go germany!


20100613

Kerana dia


saya sangat penat.
di tambah dgn perasaan kecewa.
memang terbaikkk lah!



bowling was fun!
anyway ;)



P/S :
will tell you about that later once I've the pictures. exhausted. kepala pening. bye!

Alphabet

A - Available : yuppy!

B - Best Friend : wany and eyka

C - Crush - mr robert pattinson and mr johnny deep and mr nubhan. muahahha

D - Dad's Name : Baruji hj Kasmin

E - Easiest Person to Talk : best friends

F - Favourite Band : paramore, muse, mayday parade

G - Gummy Bears or Worm : gummy bears ;)

H - Hometown : shah alam yg terchenta

I - Instrument : not yet, in planning to have my own guitar and guitar lesson (insyaallah)

J - Job : student

K - Kids : not yet lah ;)

L - Longest Car Ride : shah alam to perlis (langkawi trip on 2004) and tawau town to kampung - not sure what's the name of that kampung, it is located at semporna (sabah trip on 2008) and shah alam to PJ to kuantan to PJ back to shah alam (2009, if not mistaken)

M - Milk Flavor : chocolate ;)

N - Number of siblings : 3

O - One Wish : driving lessons

P - Phobias : cockroaches

Q - Quote : can't remember for now

R - Reason to Smile : to hide all the pain

S - Song You Last Heard : new single by nubhan - aku atau dia

T - Time You Woke Up : depends

U - Unknown Fact about Me : i can't swim!

V - Vegetable : carrot

W - Worst Habits : am a lazy girl ;(

X - X-Rays you've had : nopp!!

Y - Your Favourite Food : too many

Z - Zodiac : pieces



received an email from incik meetball asking about the bowling tournament. so, here the details :


note : it is for fun. so, whoever free on that day please do come over and be part of us. and and don't forget to support nubhan and nubies. i'll be there to support nubhan and nubies of course but i've made a promises with choki already so we'll see. see you there! :)

20100612

She used to be one of my fav bitch

when i was twelve year old she used to be my fav singer. don't know why am easily fall in love with her. am melting with her song at that time - complicated. terus I suka dgr lagu lagu english, I tell you!! yelah, on that time, zaman budak budak dgr lagu jiwang jiwang doh.

nih zaman lagu complicated (kalau tak salah)

i love the way she dressup no matter what people gonna say.

see, i told you. i love this.

am not sure about this picture but if am not mistaken this was taken on one of her VC which is i forgot what title it is.

then, she came out with her second album - under my skin. I have no idea what's wrong with this album whereby it's not like her first album - let go. tak cukup hebat lah!

under my skin

but she replaced it with her super cool performance.

still, love her.

but, no matter how hard she's working on her third album I only can give 9/10. why?? because she change the way she dressup. I mean, she started wear skirt and the most I hate it, PINK colour. tak kira lah, kat rambut dia, baju dia, pape lah yg melibatkan PINK! I hate it doh! and, she started to curl her hair. lari sungguh dari real music dia ;(

girlfriend

she tried to be chick selari dgn her album concept on this time.

oh, I hate when she wear anything in pink.

her hair, even though I think it's pretty cool but still, love the old one.

but, she still rock my day with her songs!

on 2006 (if not mistaken), she getting married with Deryck Whibley (Sum 41 vocalist). yeay, am happy for her. finally she found her prince charming.

during their happy day.

unfortunately, some rumors (or truth) says they've been split after 6 and a half year been together. sobs sobs :(

okay, lets not talk about it anymore. I've found this, the bad side of avril lavigne. not because she's a celebrity, she need to be gorgeous 24/7, rite?

am not sure if you guys say this is not bad but for me, it suck okay! geli plak tgk. dah mcm shakira ke hape.

no idea why but maybe she's not suitable to smile like this??

because of partying, alcohol and smoking, her face turn to be like this. pale and acne. sorry, i couldn't find the best picture to show how bad her social activities.

but, no matter what or how, she'll be my fav bitch all the time.




P/S : esok bowling tournament ;) can't wait. goodluck kpd yg main. den jd pom pom girl okay especially to berlari a.k.a nigeria (mia and choki je yg tau) team. the problem is, boleh ke den jd hyper esok krn den skrg tgh PMS! oh shit!