Sometimes you just can’t tell anybody how much you really feel, not because you don’t know why, not because you don’t know your purpose, not because you don’t trust them. But because you never really find the right words to make them understand. And sometimes, the one who seems the strongest, is the one who is in most need of a hug.

20100430

Oh please lah


please dear.
its not fair okay.
don't wanna waste all precious time.
just because need to repeat it again.
and again and again.

20100426

Unexpected


will be away for a few days.


P/S : incik meatball asked, why my previous entry mcm org hilang laki je. aku tau kau tak suka dan aku pun tak tau knp aku mcm org hilang laki bak kata kau. aku rasa kau kena bersedia terima entry entry akan dtg dlm keadaan tuh. baru suspen :)

20100425

No air


seriously need to push myself a lil bit harder.


waiting for my parcel.
thank you dear.

20100423

Jumpa setahun dari sekarang

online online je dapat berita yang kawan paling lama (selain bestfriends) yang pernah aku ada dah nak pegi sailing. i was like WHAT?? setahun pulak tuh lamanya. aku rindu dia sebenarnya. i mean, as a friend. mana taknya, dari tadika kitaorang kawan, primary school terpisah kejap then secondary school jumpa balik. sekelas for 5 years berturut turut pulak tuh.

kalau nak ikutkan, memang byk memori tp aku tak rapat sgt dgn dia so memori geli geli berdua tuh tak de kot. eh, kejap. rasanya ada. kitaorang pernah kena gosip tp taklah ketara sangat. dulu aku pernah admire kat dia. maksud aku, tak de lah yg feeling feeling gitu tp aku admire dia sebab dia seorang anak yg bertanggungjawab. sulung pulak tuh. sayang sgt kat adik adik.

satu perkara yg buat aku sedih pasal dia masa sekolah dulu yg aku pernah dgr, mak dia sakit dan dia lah yg buat segala kerja rumah, jaga adik, uruskan keperluan adik adik. memang kalau sesiapa yg tgh mencari calon utk dibuat menantu memang dia lah calon yg paling sesuai.

lepas SPM, kitaorang bawa haluan masing masing. dia ambil bidang perkapalan dekat Perak. dan aku pulak memilih utk stay dlm area Selangor. lepas SPM adalah beberapa kali kitaorang terserempak, tuh pun kat pasar malam. kalau keluar tuh, sekali je kot tuh pun masa reunion budak budak wira. rasanya, tuh kali terakhir kot aku jumpa dia dan aku sgt sgt rindukan dia.



dia seorang rakan yg baik walaupun adakalanya suke sakat aku. paling aku ingat masa kat lab. aku nih fobia dgn lipas so dgn selamba dia letak lipas yg dah mati sebelah aku dan aku pun menjerit. walaupun kadang kadang tuh perangai dia annoying tp dia best. kalau dtg sekolah, memang jarang lah dia nak bagi 100% perhatian kecuali subjek yg agak susah tp bila tgk result, omg kalah aku tau tak.

kau buat aku bangga sebab kau adalah satu satunya kawan aku yg ambik course perkapalan. aku tau kau boleh jaga diri elok elok. tp aku nak gak ckp jaga diri elok elok bila atas kapal nanti. buat yg terbaik. Mohd Azreen :'(



p/s :
ari nih keluar dgn housemate, plan hanya nak ke tesco tp bila dah pegi ikano, memang tak kan sekejap lah. sempat lah gak try beberapa helai baju dan kasut. dan sempat gak beli sehelai baju, teheee :D

20100422

How I wish

i wish
to stand here right in front of your doorway
just to say that i love you
i wish
to stay here right in front of your doorway
just to say that i miss you

every memories we shared
keep on played in my mind
every songs we loved
keep on played in the stereo
with tears on my face
i wish
you were here
i miss you, friend.



few months to go, just wait.
everything's gonna be okay as you promised

20100419

Oh wedding

date : 18 april 2010
vanue : petaling jaya
description : abg azam and kak shila's wedding

had fun with the relatives. maklum lah, family besar plus anak anak buah dah besar, dah boleh buat kawan. the pictures speak 1001 words as am lazy to write. so, enjoy.

sesi menepung tawar dan aksi tarik menarik antara aunt aunt

aksi balingan gula gula bkn saja kpd kanak kanak, mak mak pun turut serta

flower girls

anak buah dan cousins

lepak-ing

keterujaan

mata bertemu mata

teringin

gambar layak jadi facebook profile picture

time kami dulu tak de benda benda nih sume

after few times trying, finally can fit all together in one small camera

baby cute

lastly, pengantin with half of the family

20100417

Upside down

the BFF's


the ex-schoolmate's


the ex-roommate


no doubt, rinduuuu :'(


"The human brain is unique in that it is the only
container of which it can be said that the more you put
into it, the more it will hold." - Glenn Doman

20100413

Down :'(

halo. seriously got no mood for blogging as some of you guys might know on sunday too many things happen to me and family. *sigh* first, on saturday got calls, told one of my uncle (diff grandma) passed away then on sunday afternoon dpt berita yg 4org anak buahku accident. omaigod, Tuhan tuh nak test my family so redha je lah. then on evening (still on the same day) got news, one of my friend's brother passed away too. Ya Allah, seriously i was like why must in 1 day?? but then i realize, God love them more than us. sedihnya hanya Allah je yg tahu. rasa ralat plak when my mum ajak pegi visit arwah but i refused just because of sibuk dgn hal duniawi :'(

ohh, saya sgt terkilan :'( mengadu berbagai-bagai dkt someone. thank you for listening!! dan saya sgt rindukan incik meatball saya :'( jealous when read your email. had so much fun during your easter break huh. *sigh*



p/s : oh masa, cptlah berlalu. saya tak sabar utk ketemu sama incik meatball. byk benda sy nak report. nak menangis melepaskan segala kesedihan hati ini :'(

20100411

My 1st campaign

okay, i am still new in this website. still don't really know how it function. just click here then you'll find out how it's work. first, i would like to ask you guys to feel free go to my youth page and do feel free to support my other campaign's. okay, here is the campaign:

Nokia "The Rookie"

Nokia is looking for 12 dynamic individuals to battle it out for internships at four high-profile companies. Armed with just a Nokia E72, Nokia Messaging and their wits, contestants will take on a series of challenges. Of the final four contestants, the ultimate champion will be crowned The Rookie and win a RM10,000 cash prize. If you think you’ve got what it takes to be The Rookie, seize this opportunity and prove it.

who know's, the Rm10,000 cash might be yours!!


p/s : selamat ulang tahun puan faridah haryana :))

20100409

A date with her at stadium :)

sometimes, life is not easy like what we predict. same goes to people. some people changes in just a blink of eyes. i wish none of my friend would not change unfortunately yes, they changed even though not overall. i wish i can turn back time, to be back in old good memories.

but this girl does not change a lot. i do love her. she know how to cheer me. always make me laugh with her stupid jokes and what i like about her is, she is a strong girl. i know her family very well especially about her family financial (i know am not supposed busy body with it but there is a reason why i know it).


its been an ages didn't meet her so yesterday went to stadium shah alam to support her boyf (presiden selangor's player) game. it's selangor vs kelantan. and the result selangor (2) - kelantan (1). and it's been an ages too since my last 'visit' to stadium shah alam. uhhu, rinduuu.


after game, need to wait her boyf and know what?? i just asking her before, is she had been into player's room because i really wanna know how it's alike but then the opportunity came when her boyf ask we to wait him there!! wehuuu, i like!! segan and malu when the player's which am not sure it's kelantan or selangor's player's walking around and looking at us. dah lah perempuan pastuh need to wait, haish memang segan lah kan. plus, dah lah tak kenal seorang pun (okay, itu tipu sebab terserempak dgn player skuad senior selangor which is Gunalan).

and the best part is, need to climb before reach the main gate. memang terbaik lah!! then heading back to section 19 and having our dinner. thanks syam for the dinner :) then around 9 something went back. thanks ayu for the time and memory.


p/s : okay, ayu dah jumpa. darlyn, awak bila nak dating dgn sy?? and teringin nak jumpa balik kwn sekolah rendah. setakat chat kat fb je.

20100404

Saya sayang abah saya :)

selamat ulang tahun abah




p/s : tergelak besar melihat video AJK nubies (nubhan fc) di majlis sambutan ulang tahun nubhan. sorry lah tak dpt join, ada hal yg tak dpt di elakkan.

20100403

Today is the day

happy 20th birthday
rabiatul adawiyah


and

happy 19th birthday
maswan hizry

20100402

April fool baby :)

vanue : KFC kota damansara
time : 1030 am to 1200 pm
birthday girl : aziha

"happy 22th besday"

waiting for bday girl

blow the candle

cutting the cake

us with bday girl

them




suap menyuap session :)

before leaving



p/s : salam takziah buat keluarga arwah din beramboi di atas kepergian arwah. tidak lupa, semoga cepat sembuh buat anak arwah. dan semoga keluarga arwah tabah menghadapi dugaan.