Sometimes you just can’t tell anybody how much you really feel, not because you don’t know why, not because you don’t know your purpose, not because you don’t trust them. But because you never really find the right words to make them understand. And sometimes, the one who seems the strongest, is the one who is in most need of a hug.

20100227

Kau dan Aku


sedang berfikir utk menyebakkan diri pada siri tour drama ini di shah alam pd ptg nanti. kenapa drama nih?? sebab pelakon utama - MILA, AKIM & ARIL berlakon seperti kayu yg boleh bergerak dan bercakap. maaf, anda perlu perbaiki mutu lakonan especially body language. maaf juga kpd peminat arits artis yg disebutkan. peace :)

20100226

CNY carnival

CNY carnival was celebrated at SEGi UC yesterday. bazaar, lotsa mandarin oranges is given, bubble tea, free gift and LION DANCE, ofcoz!! as conclusion, yesterday was fun :)

here some of the pix taken on that day:-






free gift and oranges. actually i got 4 but i gv to my friends :)

20100221

Quick update

hello :)
gonna off for a few day i guess.
kota damansara, here i comeee!!
*walaupun hati seperti tak merelakan*


p/s : seriously tak dpt pegi plaza alam central ari rabu nih :(

20100219

Seharian bersama classmate lama

finally, we met up!! memandangkan mini gath utk bdk bdk wira tak jadi. so, to all wira-ians, sila jelous :P yg ada ari tuh hanya azie, wani dan rabia. haziq juga turut serta tp hanya setelah kami berpuas menjerit melepaskan kerinduan memasing. almaklumlah, long time didn't meet each other. rs nye, dgn wani hampir setaun namun dgn rabia almost 3 or 4 yrs!! omaigod!! i've so much fun on that day!! lots of jokes!!

here some of the pix's :

nih lah muka muka yg baru nak warming up :)

mcm bertaun tak jumpa itu burger :)

rabia - azie - wani :)

suka pix nih sbb mulut wani MAHAL okay!!


p/s : more pix will be upload soon, do visit my facebook :)

20100217

CNY and Vday's

hello :) i know its already late since dah ari rabu but azie cuti CNY seminggu. okay, sabtu lepas azie pegi OU dgn eyka and her boyf, angah. actually, last minute plan coz eyka de wedding di cheras tp semangat nak shopping tuh membara so last minute lah jawapnya.

sesampai je kat OU, baru masuk beberapa kedai. dah de kedai yg tutup. motif?? kan mlm tuh chinese mkn besar so ofcoz lah tutup awal. first time experience nih, selama nih mmg malas nak g time dah last minute sesuatu perayaan. tau org mesti ramai, last minute shopping.

setelah byk kedai yg tutup, maka kami pun mengambil keputusan utk menonton wayang. cerita apa?? cerita the wolfman. tuh pun dpt seat 2nd depan sbb ramai. after wayang, pegi lah uptown jap. then heading to my other house, PS. overnite kat situ. mlm tuh tak leh nak tido sgt sbb fireworks sana sini. meriah bagai langit mlm tuh :)

sok pagi nya, heading back to shah alam. thx angah for the ride :) my Vdays plak, keluar with my family. pegi USJ subang. beli barang and jejalan bagai pastuh balik. ptg ingat nak pegi rumah eyka main ngan wabbit dia tp terlupa plak. eheh :P

happy chinese new year :)

GSC OU :)

couple :)

happy valentine day. watching the fireworks :)

20100216

Adakah sejarah lama akan berulang kembali??

arghh, kenapa disaat diriku yg sudah boleh terima keadaan seadanya.
dirimu muncul kembali dgn membawa harapan.
harapan yg telah lama diriku cuba kuburkan.
apakah masih lg ada perasaan itu dlm diriku??
dan apakah sejarah lama akan berulang kembali??

awk, sesungguhnya sy keliru :(


p/s : long trip today, from shah alam to PJ to kuantan to PJ and end up at shah alam. tired!!

20100214

As promised before

here some of the pix's as i promised :





p/s : for more pix, plz visit my facebook :) cerita family day masih diingati. cuma skrg tak ada mood nak berblogging. dan, azie baru je jumpa dgn hana syg. rindu sgt kat dia!! thx for coming syg :D

20100209

Cerita wedding yang masih tak berapa nak basi lagi

hello :) tak mau nak berhujah panjang panjang kita terus proceed je lah ye. last weekend i went to my cousin's wedding at kuala selangor. this time a bit diff coz :-

1) anak yang my mum jaga follow together
2) khemah tidak banyak seperti kenduri kenduri yg sudah
3) cousin's ramai yg tak turun :(

tp still de benda yg masih kekal seperti previous wedding :-

1) makanan yg banyak termasuk makanan sampingan ^_*
2) masih mengekalkan live band show di malam dan siang hari
3) dapat abg saudara yg baru, itu dah semestinyakan!!

dan de benda baru, tarian kuda kepang!! seriously i tell you, menakutkan!! that day pun one of their dancer (yg pakai topeng tuh panggil pe ek?? i called them as dancer lah eh) dah di masuki semangat kuda kepang tuh itself. plus, leh lah plak akak sedara azie takutkan azie. kebetulan azie pakai baju kaler merah putih and she told me that the dancer like red colour so azie pun pe lagi, terus menyorok behind her. serious takut!! dah lah azie tgh syok syok amik gambar.

okay, we moved on. this time wedding azie rasa mcm kurang something. rasanya nih first time wedding saudara azie yg tak banyak kerja. but the best part is, i need to monitor the lil sis (anak jagaan my mum). okay, itu tipu je!! tak best langsung!! rasa mcm tahap kesabaran tuh menjunam to -100%!! dah lah kuat menangis plus tak reti duduk diam. hish, dugaan dugaan. kena marah dgn my aunt pandai plak nak diam. ayah mithali a.k.a my cousin try tido kan pun dia leh mengamuk menjerit mcm halilintar. haish!!

then, what else hah?? oh, time buat makan beradab rs mcm heaven giler. too many food especially udang galah. yummy! tp syg, azie tak leh mkn due to allergic. uhuk :( also, this time nye wedding byk langgar tradisi. selalunya after pengantin bangun je dr meja mkn kitaorng akan serbu meja makan pengantin sambil diketuai oleh abg saudara azie but that day kitaorg tak buat pun. azie sempat mkn kat meja tuh tp amik lauk kat meja hidangan.

hrmm, byk lagi nak azie ceritakan bout this wedding tp assingments is chasing me now. got no time to online lelama. so, overall this wedding was fun but not really fun like previous one. anyway, congrats kak ana and abg man :)

gambar akan azie upload once i'm really free. oh yah, previous entry azie de ckp i might not able to watch expresi kembara rite?? actually azie dpt tgk!! wehuuu, happy giler!! nubhan beb!! shoot at my villege lagi. and i've promise to share my experiance kan. i'll let u guys know later.


p/s : to my silent reader, please wait for the wedding's pix okay ;) and, sorry lah, pix azie g family day kat kuala selangor tuh tak de dlm simpanan azie. sume kat kamera org lain. ingat je kan pe yg azie janji kat korang kan.

20100208

Nothing else I can say





hello :)
i really need my sleep.



p/s : masih tak puas berjumpa dgn beloved cousins. wedding story will update soon :P

20100206

Rojak campur timun campur taugeh campur tahu

hello :)
first of all, nak wish.
happy birthday in advance syg.
aini farhana harun
imysdm babe!!


second, nak wish congratulation to my cousin.
faridah haryana dato' hj kamaruddin
coz today and tomorrow is her big day :)


lastly, nak ckp maybe azie tak dapat tengok program nih :(
expresi kembara yg menampilkan nubhan & band.
location : sekitar kuala selangor (kg den nih)
time : 12.30pm
channel : tv1








p/s : all nubhan's pix credit to Sensasi dan Nubhan's blog

20100203

Because I said it so

hello ;)
another conflict say hi to me.
its all about bacause i said it so.
what the ??
moved on azie ;)
don't let it make you down.
oh yah.
isit true this upcoming march.
paramore is coming to singapore??
omg!!
nak pegi!! nak pegi!!
anyone can get me the ticket??
as my bday present.
*pandai paramore pilih bulan kan*
winwink

20100201

Berpanas bergelap untuk satu malam

hello ;) i'm currently at mcd kota damansara now. and might be here till midnight due to some technical problem. i don't know what the hell is going on me. always complaining tired, need more rest, want my beauty sleeping, bla bla bla. haiyo, when this gonna to stop. plus assignments and homeworks lagilah buat azie asyik nak membebel and moody memanjang.

okay, enough lah. i'm not really enjoy my life now. i got no closed friends to talk to and laugh and gossip at night here. i got no place to express my feeling. i got no boyf who can always listen to me and will lend me his shoulder when i need strength. i really need someone just like my bestfriends.

haish, ape yg azie membebel nih. mana entry yg digebangkan pada tajuk?? ahah, sbnrnya saja je letak tajuk mcm tuh. kasi kecoh sikit. myahahah. oh yah, this weekend is my cousin's wedding. hrmm, kurang lagi lah gang anak dara lepas nih. tp yg penting akan dpt jumpa kakak saudara fav ku!! kak anom, imysdm. sebenarnya, tak tau nak ckp pe. feel so empty that why lah entry nih penuh dgn creepy mreepy. mengarut mengebang itu sememangnya azie ;) heee