Sometimes you just can’t tell anybody how much you really feel, not because you don’t know why, not because you don’t know your purpose, not because you don’t trust them. But because you never really find the right words to make them understand. And sometimes, the one who seems the strongest, is the one who is in most need of a hug.

20100131

2 hati 1 jiwa

hello :) yesterday i went to sunway pyramid with my lovely one, eyka. too many people there and we've been watched 2 hati 1 jiwa. we need to wait almost 30mins just to bought the tickets. omg, its been a long time didn't beratur lama for movie ticket.

the movie?? okay lah, quite fun lah gak. i'm not gonna to explain it, go watch by yourself lah. support our local movie. ceh, tak de kena mengena. not so many people watch this movie even though its a new movie.

then, we heading to mcd coz i'm craving for beef prosperity. eyka was okay with it so yeay!! having mcd as our lunch :D





we're not doing our fav thing yesterday which is shopping. window shopping pun tak due to masa tak mengizinkan coz eyka's boyf is waiting for us right after we finish our lunch. we couldn't find the right door coz too many doors there. ehe, pusing pusing jap but sempat stop at this place. almaklum lah, CNY is coming!!


then we continue our pencarian sebelum azie tersedar yg kami tak amik gambar berdua. but then, terjadilah this pictures :)


then, jumpalah pintu yg dimaksudkan oleh boyf eyka. need to climb the jambatan coz he wait us at esso seberang jalan then heading to shah alam. thx angah for the ride. okay, that's all :)

20100127

My first quote here

hello ;) i'm live from segi UC. ahahah. waiting for my next class, SSE tutorial at 3.30pm to 5.00pm. haiyo, tired lah. i just read this quote on my email and feel like wanna share with u peeps. heee ;)

"Seek out that particular mental attribute which makes you feel most deeply and vitally alive, along with which comes theinner voice which says, 'This is the real me,' and when you have found that attitude, follow it." -James Truslow Adams

20100126

Tak ada tajuk, boleh??

hello ;) rasanye dah agak lama tak update blog nih. rindu plak nak bercerita ka sini. eheh ;P memula nak wish hepi bday kat kawan sekolah yg satu kelas selama lima taun. lima taun okay!! giler lama lah.

happy 20th birthday
muhammad zalfakkar borhan a.k.a fakkar or madon
*okay, madon tuh nama timangan yg kami berikan kpdnye atas sbb sbb tertentu*

then, happy 20th birthday
muhammad hafiz hamzah a.k.a apiz

hmmm, what to say eh?? there is so many things happen to me. i mean, my life eventhough a bit tired. okay, 2 days nih after class terus balik rumah. homework plus tutorial makes me sick. too many and i felt like i'm half death. poor u, azie ;(

today i'm supposed go to ikano and find my novel *which is my part for SSE assignment* but i've been waiting for pooi kuan to settle her thing till tetido and end up, cancel the plan.

then, class as usual tomorrow. three hours break before the next class is totally killing me. and now i miss my home badly. kan best kalau azie kat rumah skrg ;(


p/s : gambar akan di update later due to low internet connectivity.

20100124

Look, who's birthday today??

hello. hepi sunday peeps ;)
wanna wish to this girl.


happy 19th birthday babe!!
fakhriah hasyimah abdul halim a.k.a phat


gosh, dah besar rupanye u kan.
i ingat lg masa i knl u.
u br je umur 18 taun.
rs kecik je u time tuh.
heee :D
anyway, love u phat!!
ohh, bestnye bday time weekend ;P



p/s : rasa rasanya, bila u nak bwk i naik cooper u lg ek?? lama dah kita tak hangout.

20100122

Yeah, its all about you

hello ;) good morning peeps. heee ;D ari nih giler awal azie bangun. tak penah penah okay. nih gara gara riuh pagi era. *jarang dengar nih* motif?? mcm tak masuk akal lah kan azie nak bangun pagi semata mata nak dgr radio. ahahah, nih semata mata hanya kerana si incik artes itu.

ye, nubhan. pergh, sanggup nih!! ahahah, last minute info plus pagi nih class pkul 11 so cantek lah tuh. tp yg tak bestnye, ckp pkul 6pg dah start and i thought dia dah on air. tunggu punya tunggu sampai terasa mcm nak sambung tido balik last last pkul 7.30 mcmtuh br muncul. riz af6 pun de gak ;)

so far, tak byk lg lah yg dorang sembangkan. sume pasal akademi fantasia. audition utk dptkan laluan mudah ke real audition nanti. la nih, azie dok gelak gelak sesorang je. penat dah nih gelak.

okay, enough bout that. today, class at 11am till 12.30pm. tutorial actually. then balik shah alam. wehuuu, shah alam, here i comeee!! rindu nih!! especially my streamyx, my bedroom and my aircond ;D

but, i need to forget bout all those thing coz dah dpt assignments and need to arrange notes. plus kena buat research bout SSE assignments. this weekend might be a hectic weekend for me. fuh!!

20100120

Omaigod!!

hello ;) entah kenapa lately always felt so damn fucking tired. plus dgn jadual class yg pack. adoih. and i'm supposed off to bed now but i can't. mata terus terbuka luas setelah melihat update status si dia di fb. ehe, tak ada kena mengena ;)

okay, yesterday i went to popular ikano and borders the curve with my housemate. i've try to find to the right one but i couldn't. hampa betul. i'm doing some research actually for my study skills in english (SSE) subject. i need to find the same plot in movie and book but in diff title. and for this assignment, i need to do in pair so my partner is vancy. until now we haven't decide what movie or book to choose.

nak buat apa dgn movie and book tuh?? kitaorg kena buat essay based on that movie and book. not only 1 essay but 4 essay's okay!! what a tough job, rite?? hish, lomah den ghaso bilo dongar 4 esssay kena buek.

den pun dah pening dah dok pikir buku and movie apa. okay lah, den nak tido. tetibo ngantuk plak mata nih ;P



p/s : to you-know-who-you-are, sorry lah. bkn tak mau online lelama, just mata dah berat nak ngadap lappy nih. searching too much book td. otak pun dah kosong.

20100118

Too pack ohh

hello ;) i'm at college IT lab now. waiting for the next class, E-Commerce. then will continue with E-Commance tutorial. then will continue with Business management tutorial. fuhh!! tired ;( plus can't open facebook here due to some college problem. atau lebih tepat lagi, dah kena block dah facebook ;( okay lah, gtg. see you on the next post. happy monday peeps ;D

20100117

Feel like dreaming but ......

hello ;)


tgh sesodap mimpi, tetibe msg masuk. siap de wake up call lagi!! hish, nasib baik lah den silent kalau tak memang den campak terus cellphone den tuh hah. haih, pepagi lagi dah carik den nih, pehal lah. ingatkan penting lah sgt. rupenya, nak suruh den dongar radio. si incik artes pabaret den kat HotFM 30. cehh, hampeh btul!! ingat de anak raja ke, robert pattinson ke nak dtg meminang. okay, cukup azie. tak mau melalut di hari ahad nih. sambung balik, disebabkan den nih ngantuk ya amat den pun poie lah sambung tido den yg terganggu. mane taknye, den tido pkul 5pg mau x ngantuk!!

namun disebabkan asyik diganggu dgn vibration, den pun bgn lah. tgk jam pkul 10pg. mak aih, dah nak masuk tghari dah eh. den ingat pagi laie. bace msg yg byk bagai tuh then terus lah turn on the radio. nasib baik lah phone den nih de radio kalau tak kenalah den menapak poie bilik mak den curik radio. eh eh bukan curik, tuh radio den. mak den yg curik. eh eh silap lg, mak den pinjam. eheh ;)

dongar punye dongar, de 2 soalan yg den suko bebonar. yg first, si incik artes itu kena pilih either girlfriend atau kereta. dan si incik artes itu memilih girlfriend. hmm, baguih baguih!! kalau den, den raso tak leh nak pilih sobab eh dua dua penting woo ;) yg kedua plak, birthday nanti si incik artes itu nak apa. dan jwpnnya, mentol. muahahah, giler gempak!! tak pernah eh den dongar org nak mentol as birthday present. lawak lawak ;D

okay lah, den nak poie mandi nih. jap lagi den nak balik damansara. hish, raso maleh plak nak balik sana.



p/s : to my silent readers, sebab uols lah azie dah dok terikut ckp negeri. tak mau dah lepak dgn uols, nanti kang terus terlekat loghat negeri. hish, anak jati selangor nih!!

20100116

Bila simptom M melanda

hello ;) hishh. aduh. ekk, apa nak tulis nih hah?? baru je start new year and new sem dah dtg simptom M?? dalam erti kata lain, MALAS!! hambek kau, besar azie tulis.

as usual when new sem begin mcm mcm ragam. yg paling menyakitkan hati, tetiba plak college nak buat tutorial. what lah weyh!! cukup cukup lah dgn class yg 3 hours. tuh belum extra class or replacement class yg akan diminta or dibuat oleh lecturer due to x boleh nak habiskan subject on time. haih, enough azie. u bising bising kat sini mcmlah management tau.

okay, dgn bangganya 1st week of sem hanya ada 3 classes which is i can go back home early. yeayy ;) tp lain plak yg terjadi. 1st day mcm biasa. lecturer yg sama gak mengajar. miss mary ann, miss jamuna and miss siow. yg x bestnya, class sampai petang. masak weyh!! mau lemau den nih hah. 2nd day hanya ada satu class tp tghari. bapak lah, malas nak ke kelas tuh membuak buak. tp ari tuh best sbb lps class kitaorg which is azie, fannie and pooi kuan merayap ke the curve, ikano, tesco and e-curve. memula nak tgk movie. citer old dogs or alvin and the chipmunks. but end up tgk citer vampire's assistant. boring giler!! rugi duit je. then heading to ikano tgk tgk baju then baru pegi tesco.

3rd day plak, class ada satu gak sampai pkul 12.30 so kitaorg *same people* heading to e-curve. tp masa kat college dah plan nak tgk movie lg. kali nih 2 movie terus. ahahah. memula tgk citer paranormal activity then tgk alvin and the chipmunks. paranormal activity just okay okay je lah. x seram sgt but alvin mmg best!! comel giler!! ahahah. maaflah, utk ari kedua x de amik pix but di ganti dgn ari ketiga :D

fannie yg baru nak recover :)

little taiwan, e-curve ;)

dried wanton noodle, sedappp :)

hi tea at secret recipe while waiting for our second movie ;)

before ;)
after ;)

love this shoot ;)

dinner at TGI Friday, the curve ;)

iced respberry, sedappp ;)

okay, tuh je lah nak tulis. dah penat plak.


p/s : rindu sama si nemo gendut ku. bila kau nak balik hah, nemo??

20100115

Happy belated birthday Rabee

hello ;)
just wanna wish
happy belated birthday
*even dah wish through cellphone*

rabiatul adawiyah zainal abidin

20100114

Movie marathon

hello ;) since i've been watching movie non-stop, i really need a long sleep and please don't wake me up before the time. actually, i recover it already but don't know why i still feel so sleepy ;( okay, now is time for me to continue my dream. good night peeps ;)


love,
azie aszera



p/s : that day main tukar tukar TV chanel due to can't sleep, tertengoklah nubhan kat xpresi kembara tv1 but due to the information, i know he will be at that show on feb 6th. so teruja plus pelik tp layankan je lah. rupa rupanya, its like preview je. heee, dah lah shoot kat area my kampung. hotel tuh pun i penah stay but for family day lah *buang tebiat pe nak stay hotel padahal rumah nenek sikit punya besar* what else huh?? haaa, sawah padi. i loveeee it!! nantilah, when the show dah bersiaran, i citer pengalaman i plak :D

20100111

New sem

hello.
new sem begin.
what can i say, this sem is can killing me.
hish, where got makin lama makin senang.
and the classes, damn pack.
with college's new policies.
haiyo, suddenly got tutorial.
mana boleh!!

hmmm, bout AJL.
agak berpuas hati lah gak.
tp azie expect more from faizal tahir.
but nevermind lah, kesihatan lebih penting.
overall, like persembahan hujan, stacy, akim, faizal tahir and aizat.
heee ;D


p/s : tahniah kpd para pemenang AJL taun nih. pd yg x menang tuh, anda tetap juara ;P

20100110

AJL ke 24, 2010

okay, event yg di nanti oleh semua peminat TV3 especially peminat AJL bakal menjelma beberapa jam saja dr sekarang. azie bknlah peminat setia rancangan nih nak nak lagi nubhan (yeah, he's my new 'baby' after faizal tahir, hujan and stacy) tak dpt masuk final. wuaaaa ;( tp tak pe, faizal tahir, hujan and stacy de. so teruja giler bagai tp lagi teruja nak tgk faizal perform!! tp yg tak berapa nak best bila dgr citer yg CT akan membuka tirai malam AJL nanti. hish!! *sy bknlah peminat CT - harap maklum* papepun, nih senarai lagu/artis yg terlibat dlm AJL nanti *walaupun uols dah tau, buat buat tak tau ye*

faizal tahir - bencinta

hujan - aku scandal

stacy - pakai buang

akim - bengang

black - aku rindu sayang kamu

aizat - kau aku & pergi

alyah - tak mungkin kerana sayang

bunkface - situasi

hafiz - masih jelas

misha omar - cinta adam & hawa

estranged - aurora

tomok - rindu terhenti

yuna - dan sebenarnya

p/s : ohh, i can't join event at BJ and TT today ;( need to packing coz will heading back to damansara soon. bye bye holidays; hello notes and assigments. wuaaa, tak mau!!

20100108

Boredom strikes

1. Do you like chinese food?
urmm, not really for now

2. How big is your bed?
single size je

3. Is your room clean?
yupp!!

4. Laptop or Desktop computer?
lappy :)

5. Favorite comedian?
who's yah??

6. Do you smoke?
no but soon to be, ahhahahah

7. Does anyone like you?
not sure bout that

8. Whats the sexiest thing about Condoleeza Rice?
errr, none kot


10. Sleep with or without clothes on?
with clothes on lah weyh!!

11. Who sleeps with you every night?
my bantal busuk :P setia weyh!!

12. Do long distance relationships work?
yess for me but enough lah for now. wanna try short distance plak :D

13. How many times have you been pulled over by the police?
never!! been to police station for police report tuh pernah.


14. Pancakes or French Toast?
errr, both kot

15. Do you like coffee?
not really coz it does not work on me

16. How do you like your eggs?
scrambled

17. Do you believe in astrology?
nope

18. Last person you talked to on the phone?
my mum

19. Last person on your missed call list?
none

20. What was the last text message you received?
entah, dah terdelete

21. McDonalds or Burger King?
both but i'm more to mcd

22. Number of pillows?
at my shah alam's bedroom, 4 and plus at damansara's bedroom, 3. so total up, 7 muahahahah

23. Last thing you ate?
bread with scrambled egg. sedaapppp!!

24. Last thing you bought?
majalah remaja

25. What are you hearing right now?
seadanya aku by nubhan. currently addicted to him. thx to my lil hot chick yg introduced him to me :)

26. Pick a lyric?
and i don't want the world to see me, cause i don't think that they'd understand - iris by goo goo dolls. fav all the time :)

27. What kind of jelly do you like on your PB & J sandwich?
errr, x mkn pun

28. Can you play pool?
no no no!! poor me, somebody teach me how to play please...


29. Do you know how to swim?
lagi lah x!! belajar pun halfway then terus tinggalkan, mcm mana nak tau swim

30. Favorite ice cream?
new zealand natural tp mahalnye, ya allah!!

31. Do you like maps?
no way okay!! x reti nak baca. beside, guys are good in maps :D

32. Tell me a random fact:
huh?? what yah??

33. Ever had a hard on at work?
yupp!!

34. Ever attend a theme party?
yupp!!

35. Ever do a keg stand?
??


36. Craziest place you've slept after a night of drinking?
i'm not drink okay!!

37. What is your favorite season?
winter!!

38. What is the first music video you ever saw?
avril lavigne, i guess. giler lama weyh, mana lah nak ingat!

39. Pick a movie quote:
ape twilight nye quote hah?? ahahah

40. Favorite quote:
can't remember for now.

41. What is your favorite hangout?
with bestfriends!!

42. Best friend's name?
wany and eyka

43. How long have you known them?
wany from standard 4 and eyka from standard 6. and, still counting :)

44. Last time you laughed at something stupid?
just now, eheheh

45. What time did you wake up this morning?
entah, x tgk jam.

46. Wake up next to anyone?
hmmm

47. Best thing about winter?
snowyyyyyy!!!

48. Name a couple of favorite colors:
ofcoz blue, white, red, brown and black!! all time!!

49. How old are you?
19 yrs old, 9 months and 24 days. still x nak mengaku i'm celebrate 20th bday this year :(

50. What month is your birthday in?
march

51. Do you think pirates are cool or overrated?
not so cool lah

52. Favorite Dave Matthews Band song (if you have one?)
don't have any..

53. What are you doing this weekend?
still not decide yet. maybe attend a wedding or hangout with bestie before go back damansara or go pasar with wany love.

20100105

Sekolah ohh sekolah

hello. hari nih merupakan hari kedua sesi persekolahan. heee, dah hari kedua dah ekk :) x sedar sebab azie masih lagi ber'honeymoon' katakan. muahahah :)

oleh kerana rumah azie dekat dgn sekolah so x kiralah pagi atau petang, depan rumah pasti sibuk. sibuk dgn bus sekolah dan kereta ibu bapa yg menghantar atau menjemput pulang anak masing masing. tuh belum lg kira kereta yg keluar masuk. mmg sesaklah. so moralnya, if nak keluar, keluarlah sebelum bebudak nih tamat sesi persekolahan mereka ^_^

teringatlah plak zaman zaman azie sekolah dulu. ohh rindunya nak pakai school uniform T_T
rindu dkt tadika sayangku * skrg dah jd tadika rabbani (tadika sayangku)*. tiap tiap hujung tahun mesti buat konsert. and student mesti kena menari. masa azie 5 taun, kena menari mickey mouse and when i'm 6 yrs old kena menari tarian jepun. pastuh mesti kena buat ala ala kawat keliling tadika sampai azie asyik kena pijak kasut dari belakang je. uhuhu, best!!

then rindu kat nasi lemak telur dan sambal extra makcik kantin kat sekolah rendah kebangsaan seksyen 19, shah alam yg berharga RM1 dan beratur panjang setiap kali nak beli. *agak agaknye, masih de jual lg x??*

then rindu plak kat cikgu yg ajar azie dance - cikgu nora *if x salah*, teacher rose, cikgu zainon and cikgu din. rindu dkt kereta teacher rose yg naik nak pergi ke sekolah kat kajang sampai berlaga laga cucuk sanggul dgn darlyn *if x slh lah*. then rindu kat kereta cikgu zainon yg naik pegi PWTC sbb de dance show. rindu nak kena denda dgn cikgu din kat tgh panas sbb praktis menari memain. haih!!

then rindu kat mee wantan wajib letak cili kicap lebih makcik kantin kat sekolah menengah kebangsaan seksyen 19, shah alam. sedap sampai hari hari makan dgn air soya. *fuh, dah meleleh nih!!*

then rindu kat cikgu kamarul sebab cikgu nih pandai melukis. ingat lg, masa form 1 time cikgu nih mengajar BM, azie and the geng kena panggil pegi bilik disiplin sbb x dtg kelas pafa then kena denda jln itik pusing bape round ntah then balik class cikgu nih lukis gmbr itik *perlilah tuh* heee :D

rindu plak music class time form 4 dgn miss anne *cikgu praktikal from UPM*. suka lambat lambat masuk atau ponteng sbb x suka nak belajar music theory. then dia carik kitaorg sampai class and siap suruh kitaorg cpt lg padahal masa tuh pengetua tgh bg homework *berani betul*.

then rindu plak kat sir adsone yg ajar music gak. time nih dah x ramai yg amik music sbb dah x boleh nak bawak *termasuk azie* tp azie tetap masuk his class and belajar sekali sbb rasa syg plak nak tinggalkan camtuh je. sir nih comel and org sabah so bila dia bercakap tuh, best!! ahahah :P bestfriend marsha AF nih *saja nak showoff, muahahah*

then rindu kat cikgu sarbanum, guru kelas azie time form 5. cikgu nih ajar prinsip akaun. haa, time blajar dgn cikgu nih azie betul betul serious sebab dia ajar azie sng nak tangkap walaupun selalu kena cubit sbb slh buat.

ish, byk lah memori time sekolah dulu. rasa mcm nak patah balik je. so, kpd adik adik yg tgh belajar tuh, belajarlah betul betul. try cipta sebanyak memori agar akan lebih manis utk dikenang. ^_^

20100101

Two Zero One Zero

heee ;)
tajuk mcm excited je.
mcmlah di hari pertama tahun baru dipenuhi dgn activity yg best.
padahal, duduk rumah dan menghadap lappy.
dan menonton movie.
uhuhuh ;(
sedih sebab dah lah new year eve org lain sibuk sibuk celebrate.
azie celebrate dkt mana??
celebrate dkt rumah!!
seorang pulak tuh.
mak and abah, jgn ckp lah.
awal awal lagi dah tidur.
*org lama, mana nak excited dgn benda benda nih sume*
abg pula celebrate kat genting.
*okay, yg nih seriously jelous!! tuh lah sapa suruh ngaku dah pergi genting ari tuh*
dan adeq pula, celebrate kat pahang.
*tak sure kat hospital atau di rumah sewanya atau di TC atau di mana mana jew lah*
kalu tahun lepas masih ada boyf, best lah jugak!!
akan berjam jam on phone melambungkan bil si dia dan akibatnya, keesokkan pagi hanya akan SMS saja.
tp tahun nih, hampeh betul.
wany busy, eyka di rumah seremban dan ayu tak dapat dikesan.
*sadis*
nasib baik lah mlm td dpt tgk fireworks.
walaupun melihat dari luar rumah.
terubatlah jua kesedihan hati, cewah!!
*tak sempat nak ambil gambar, kamera dalam rumah*



a few minute before 2010

a few minute after 2010