Sometimes you just can’t tell anybody how much you really feel, not because you don’t know why, not because you don’t know your purpose, not because you don’t trust them. But because you never really find the right words to make them understand. And sometimes, the one who seems the strongest, is the one who is in most need of a hug.

20090930

Nie perli ke ape? :p


peeps, you fikirlah sendiri.

berapa lama nak habis yg besar tuh??

Dua hari berjalan sakan

Summary cerita :

Isnin - 28/9/09 : ke OU menonton THE UGLY TRUTH buat kali kedua.

Selasa - 29/9/09 : ke tesco, the curve untuk melunaskan segala hajat di hati selepas raya.

Okay lah, mau tido sudah. Jumpa lagi di entry akan datang.

Goodnight!!

20090925

Beraya bersama bestfriends

Hye hye. Baru je pulang beraya bersama bestfriends. Baju pun x tukar lagi. X percaya?? Tgk pix nih.
muka puas bertemu bestfriends tp agak simple krn tiada make up.

Sgt seronok. Biasalah bila lama x jumpa banyak perkara yg nak dikongsikan bersama. Memang dari dalam kereta hingga lah ke depan rumah. Ada ada je yg kami bualkan dan seperti biasa ketawa itu akan terlepas. X de control ayu mayu gitu.

This time, bf eyka which is angah join sekali. Haa, baru dia tau kami nih mcm ne bila dah dpt berjumpa. Rasa mcm kejap je jumpa dah malam. Hish, banyak lagi nak chat tp masa x mengizinkan. Pape pun, i had so much fun with them!! Who doesn't isit? Bestfriends tuh. I repeat, BESTFRIENDS!!

Ohh yah, gambar kami bersama tiada krn baterry kong. Sorry but i'll try my best to be a model with them when i see them again. ^_*

20090924

Terima Kasih

say thank you to mr assignment yg banyak gilew bagai.

because of u, i've lost my raya mood when i started touch it.

because of u, i jadi pening pening kambing.

because of u, my eyes in pain.

but, because of u, my duit raya is better than last year.

kira lagi byk lah sebab pegi beraya lupa mr assignment. ^_^

EidulFitri

Salam. Banyak cerita raya nak dikongsikan namun dek mata yg semakin layu dan seakan akan mahu tertutup *dalam erti kata lain, bantal dah menjerit jerit*, ak hanya boleh memaparkan dalam bentuk ilustrasi je. Tetapi maaf, ak x suka bergambar dan hanya akan bergambar jika bersendirian dan menggunakan kamera sendirian berhad sahaja.

1st day of eidulfitri.

2nd day of eidulfitri.

2nd day of eidulfitri.

3rd day of eidulfitri.

3rd day of eidulfitri.

p/s : insya-allah, akan diupdate dan di upload berpuluh puluh gambar ak sepanjang raya tahun nih.

20090923

Bau-bau bacang dengan siapa?

Salam. Hari nih dah empat hari kita bergembira di aidilfitri. Dan tadi ak pergilah beraya ke rumah yg jaga abg ak time kecik kecik dulu. Then pergi rumah kwn abah ak. Cerita punya cerita, keluarlah cerita nih.

Ayah pelakon veteran, Ruminah Sidek, adalah pakcik saudara mak ak.

Whatthefish!! Apakah ak turut bersaudara dgn Adlin Aman Ramli?? Eh eh, jap. Adlin tuh kan anak Ruminah? Ohh, sungguh ak x sangka.

20090922

It's really good to be home! :)

Finally, i'm homie babeh!!

Seronok berjumpa semula dgn bilik kesayanganku.

Cerita dan gambar raya?

Nanti ak story mory oke.

Skrg, sudah penat mahu tidur.

Good night!!

Salam.

20090919

Selamat Hari Raya!

Salam. Setelah melalui zaman zaman down akhirnya tibalah ke penghujung. Wah, gitu pulak ekk ayat ak. Sebab ak felt down? X perlulah cerita, bikin hati sedih je.

Okay, as we know, Eid is around the corner. Sorry for not publish entry about my Eid shopping. Nothing much to say bout it just want you to know, I'm over shopping this year but don't know what i bought. And still feel like missing something. T_T

Now, i feel so weak when listen to 'takbir raya'. No one text me. I mean, the special one. My friends, as usual, will text and wish me. Ohh, i miss him badly. T_T

Wait!! I need to be strong. He didn't need me anymore. Why i'm crying here and act like whtthefish je. He don't know and don't understand. Just try my best to forget it. Go azie, you can do it! Think bout raya. The happy moment will come to you. *i wish*

Talk bout raya, this year i'm not sure still can get duit raya or not. If last year still got. Harap harap dapat lah. Haih. *pray for that* ^_^

And lastly, i wanna wish to all bloggers :

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN.

20090915

What should I do?

Salam. Rasanya dah agak lama x post new entry. Busy with new sem and internet pun mcm bangang. There so many thing's I wanna to share but don't know how and where to start. :(

What can I said is last week was a hectic week for me. New sem just begin and the subject's.. Perghh, killing me!! T_T And I don't know when can I start Eid's hols. Uhh.

And just now I saw my ex-bf pix with his new gf. Wuaaaa, he found his soul already but me, still have nobody. Don't know why I felt so down after saw the pix. T_T

Somebody, kill me.. T_T

20090906

Finally

Assalamualaikum. Credit to abg ariel kesayanganku krn memberikan info yg teramat sgtlah ak mahukan. Yeah, last entry ak de ckp nak tahu tajuk 1 lagu nih. Now ak dah tahu. Setelah puas merayu rayu pd kawan kawan akhirnya abg ariel dgn baik hatinya memberitahu tajuk lagu yg dicari. *entah pape entah ak merepek nih* ^_*

SENDU DI HATIMU RINDU DI JIWAKU BY ARROW


And this song stuck already in my mind. :D Tersangat sukalah perasaan nih. ^_^

20090905

Thank you bestfriends

Assalamualaikum. Just quick updates. Hari nih keluar dgn bestfriends. Sangat happy walaupun just a couple of hours. Sudah lama x keluar bersama. Hari nih pergi salon, wany buat rebonding kali kedua dan ak dgn rs x syg nya pd rambutku telah memotongnya. *sadis woo* So currently my hair style now is layered and a bit short. *byk ohh hair stylist tuh potong rambutku* T_T Really hope this eid sempat tumbuh lah. X suka berambut pendek namun dek dihambat dgn kesibukan x sempat pergi buat pape yg patut pd rambut kesayanganku nih. Jadi nih lah jalan terbaik. T_T

Ohh yah, siapa yg tahu lagu nih sila menghubungi ak dlm blog nih okay. Sudah lama ak cuba mengingatinya namun sering kali gagal. T_T Lagu lama, tahun 90an.

takdir yg menentukan pertemuan yg x disangka
takdir jua yg menentukan perpisahan
di talian cinta ini
bla bla bla

Tolong yah wahai peeps yg sgt baik hati *cehh, nak mengannoyinklah tuh*. ^_*

wany syg

eyka syg

current hair

20090904

Oh anti-virus

Ak agak lembab dlm bab bab IT nih.

Selalu mengharap pd adeq.

Skrg kena buat sendiri.

Mahu update tp x tau.

:(

20090903

Happy birthday Mak!

Assalamualaikum. Hari nih nak kecoh sket. Today is my mum's birthday. Happy birthday, mak. :D X de pe yg best happen coz fasting day kan? So kami sambut ala kadar je. Hari nih dah hari ke berapa ekk ak cuti? Entah lah tp yg pasti ak akan pulang ke Damansara soon. Wuaaaa, x nak!! T_T

Hari nih kalau nak diikutkan x de pape plan yg best, just duduk rumah dan mengonlinekan diri je. Dari facebook ke myspace. Dari myspace ke ym and last last melayan youtube. Dari lagu lagu, beralih ke cerita cerita raya terbitan astro. Sekali sekala tgk balik, kelakar!! ^_^

Then, around 4 pm i'm going to settle something in bank. And then, heading to bazar ramadhan. X meriah i tell you. Bosan. Tp kan de satu cerita yg agak agaknya boleh dijadikan iktibar kot. Masa ak tgh beli murtabak *sedap wei* dew satu gerai air nih, meja nya suddenly terpatah. Habis semua air jualan mereka tumpah. Well, x semualah coz still de yg dpt diselamatkan. Kesian ak tgk tp nak buat mcm ne kan. Luckly de seorang budak around 5 or 6 yr old nih, ayh dia sempat tarik ke tepi so just terkena percikan air je if x, ak x tau lah pe jd. And peniaga tuh? Ak x tau lah sama ada mereka meneruskan jualan atau x sbb ak dah menghala ke tempat lain. ^_*

Setelah itu, ak pun memulakan misi. Misi pe? Misi mencari bday cake utk mak ak lah. *cehh* ^_^ Terlupalah pula kat Seksyen 18 Shah Alam de Secret Recipe. T_T

happy birthday, mak :D

orang dewasa celebrate bday, x de blow the candle :D

dan ak pun tumpang sekaki :D

Balik tuh, ak ke tempat membaiki kereta. Dlm dok menunggu abah ak mensettlekan something, ak pun terpandang lah kereta sebelah. Mini cooper woo. My dream car!! *nak beli masih x mampu lg* Dan ak pun curik curik ambil gambar kereta tuh *suddenly rindu akan cooper phat* T_T


Okay lah, nanti update lg. Skrg nak sambung layan youtube lg. Selamat berpuasa :D

20090902

Pray

Assalamualaikum. Rasanya dah berbulan bulan x jumpa bestfriends. Rindu rasanya. Rindu dgn gelak eyka, rindu dgn kecomelan muka wany. *sigh*

Kalau dulu, masa zaman tanam anggur petang petang mesti jumpa. Port nya, dpn rumah eyka. Sometimes, acip and liliet pun join sekali. Meriah gilew bagai. Bayangkan bila 5 org jumpa berpadu gelak, bagaimana? Sedangkan kami 3 org pun sudah kecoh, nih kan 5 org. Bayangkanlah anda.

Dan smlm, eyka info me this weekend she's homie. Yeay!! And kami de perancangan nak break fasting together. Double yeay. Also, acip bertanya benda yg sama kat eyka, rasanya dia pun akan join sekali. Triple yeay. ^_^ Eh eh, nanti masih x boleh yeay yeay yeay lg. Tuh semua still under plan lg. Wany pun kami x tanya lg. Hope jd lah ya. Dah rindu sgt nih. And yg lebih penting dpt shopping!! Sorry acip if kau ikut. Paham paham lah ya girl if dah dpt shopping. *senyum dgn bangganya*

And the worst part is, until now i'm not sure when i can start hol's for this eid. Miss Sudha, please dont let us start hol's on Sept 18th. Can't buat cookies woo. *sad face dgn muncung yg panjang sedepa* Waaa, nanti x jadilah cornfleks madu ak. T_T

Pray a lot azie so u can get homie early. *muka yg penuh dgn pengharapan* And pray for the plan with bestfriends too. *gilew semangat* ^_*