Sometimes you just can’t tell anybody how much you really feel, not because you don’t know why, not because you don’t know your purpose, not because you don’t trust them. But because you never really find the right words to make them understand. And sometimes, the one who seems the strongest, is the one who is in most need of a hug.

20090830

The most I miss now....


My constant companion.
And bestfriend till the end.

“We all take different paths in life, but no matter where we go, we take a little of each other everywhere.” — Tim McGraw



p/s : tersangatlah rindukan korang weyh!!

20090829

Cerita kelmarin, semalam dan hari ini

Salam. First of all, nak kecoh yg ak tgh sem break. Namun, dukacitanya ak nak memaklumkan bahawa sem break ak this time just a week. I repeat, a week. T_T

Back to the topic but first ak nak you all buat if bosan dgn entry nih, scroll laju laju ke bahagian pictures okay. Entry kali nih sgtlah berbeza. Cerita 3 hari dlm 1 entry.


Thursday - 27th Aug


Time : 2.00 - 5.00 pm
Vanue
: AGM Segi University College

Paper : Macroeconomics
Description : Adoih, ssh ohh paper kali nih.

Time : 8.00 pm
Vanue : Pizza Hutt Section 6, Kota Damansara
Description : Mkn mkn dgn housemate setelah plan utk keluar dibatalkan atas sbb ak x larat nak jln lama lama. T_T

muka puas setelah menikmati pizza hutt

housemate yg nak sgt mkn pizza hutt

Time
: 10.30 pm

Vanue
: C713, Section 13, Kota Damansara

Description : Bermain dgn webcam, membaca novel dan berguling guling sehingga tertidur. ^_*


sengalness


sengalness

sengalness

sengalness

Friday - 28th Aug

Time
: 11.40 am

Vanue
: Mid Velly, Kuala Lumpur

Description : Shopping dgn roomate tersayang, Hana. Frust sbb handbag Carlo Rino yg di idamkan telah tiada. Citt. Terus hilang mood nak shopping. Pusing 1 Mid spt org hilang jiwa. Masuk ke Jusco, sale sana sini. Grab itu, grab ini sbb mata dah rambang. Sgt sekejap di Mid krn ak PMS dan Hana spt nak demam. Sng cerita, hati kami dah hilang rasa excited. T_T

Time
: 3.30 pm

Vanue
: CIMB Bank The Curve, Ikano Power Centre

Description : Teman housemate membuat card bank yg hilang. Lama! Then shopping sikit. Tgk tgk barang namun hati tiada nafsu nak membeli lagi. Hanya menemani housemate shopping.

Time : 6.20 pm
Vanue
: Bazar ramadhan Section 4, Kota Damansara

Description : Membeli juadah utk di mkn di mlm hari. Housemate ak sgt bernafsu krn dia seorang yg berbangsa Cina. :D
pissed off

PMS!!

Saturday - 29th Aug
Time : 10.00 am
Vanue : Section 13, Kota Damansara
Description
: Abah ambil ak utk pulang ke Shah Alam yg tercinta. ^_^


Time : 11.30 am
Vanue : Giant Shah Alam
Description : Membeli belah brg keperluan dapur dan sedikit bahan utk membuat biskut raya. Dan spt kebiasaan, ak akn membuat biskut cornflakes krn itu saja biskut raya yg ak pandai buat. ^_* So ak pun sibuk mencari bahan bahan. Namun, yg sedihnya ak terlupa untuk mengambil brg peribadi. T_T Setelah itu, ak dan mak pun berpusing pusing lah di luar Giant melihat baju yg dijual dan akhirnya mak telah bermurah hati membelikan ak sepasang baju kurung. Fyi, ak x pernah membeli baju kurung siap. Ini krn ak hanya perlu memilih kain yg ak berkenan dan mak ak akan menjahitnya. :D

can't wait for raya's coming so I took da baju kurung's pix first :P

wearing da baju kurung wif scarf :D

Itu saja. Sudah tiada jiwa. Mahu sambung baca novel pula. Berjumpa lagi di entry akan dtg. Selamat berpuasa hari yg ke-9. ^_^

20090827

Berbuka dalam kereta

Salam. Cerita dah basi tp tetap mahu cerita gak. Semalam hari ke-5 berpuasa. And semalam gak for the very first day buka puasa dlm kereta. Hukhuk.

Ceritanya bila ak nak pergi ke bazar ramadhan di Seksyen 4, Kota Damansara namun sebaik saja memulakan perjalanan.. tik tik tik hujan pun turun. Wuaaa, hajat dihati nak makan char kuey teow. Hanya di bazar tuh je yg de jual char kuey teow lebih kurang sedap spt yg di jual di Ipoh. T_T

Dengan bertemankan housemate, we heading to Giant Kota Damansara. Oleh krn masa de byk lagi ak pun berpusing pusing di dlm Giant. Dan hasilnya ak pun memborong chocolate dan makanan yg ak x perlukan dgn mengikut nafsu. ^_* Dan kesemuanya cost me RM25.20. Mak aih, kan best if pegi beli dgn abah. X pasal pasal budget utk shopping sudah digunakan. T_T


Selepas puas membeli belah, ak pun menuju ke KFC. Restaurant lain tidak berjaya membuka selera ak. Isk isk. And, it cost me RM12.15. Again, kan best if pegi beli dgn abah.


Dan yg sedihnya ak berbuka dlm kereta. Hukhuk T_T. Hanya minum air milo saja. Sungguh x best okay! Di kepala mula membayangkan masakan mak. Mesti sedap sedap belaka. Adoih!

Tp, hari ini hari terakhir ak memerah otak. Namun salah satu paper yg ak takut nak jawap, iaitu Macroeconomics. Memeningkan kepala ohh. Bunuh ak sekarang, boleh? X pe azie, do your best. Sebab ganjarannya pada pukul 5 ptg nanti. Apa ganjarannya? Hrmm, tunggu lah. X boleh nak cakap skrg. :D


p/s : gmbr? nantilah bila ak free ak upload, okay. Skrg perlu study. :P

20090826

5th Ramadhan

Salam. Hari nih ak just duduk dkt rumah je. Esok ada exam Macroeconomics. Wahh, sshnye paper nih hanya Tuhan je yg tau.

Hari nih roomate ak pegi tgk wayang. Saje je tau awak nih Hana, saje je bagi sy jelous gitu. X pe x pe esok sy habis paper sy balas dendam. Sogo and Time Squares are on my mind dah. Wayang tgh byk kat pawagam nih. Hikhik ^_^ Ohh ya, hari tuh ak tgk satu handbag nih, wahh lawanya. Warna coklat. Agak agak ak nak suruh siapa belikan ekk?? Boyfriend x de. ABAH! Ya, abah yg tersayang. ^_*

And hari nih gak ak mula rasa sengugut. Hish, x best sungguhlah. Dah best best puasa. Okay lah, nak study. Nanti update lg. X syok online guna broadband.

20090822

G.I Joe day

Huh, lega rasanya bila dapat on9 lg setelah tersuffer dgn exam. 3 papers dah habis, tinggal 2 je lg. Adoih. Tp tp bkn tuh yg ak nak cite.

Smlm (21/8/09), lepas mengjawap kertas Business Maths ak pergilah tgk wayang. Cite pe? G.I Joe. Its so outdated rite? Ya ya, ak tau. The movie start at 3.25 pm and waktu ak beli ticket tuh jam baru menunjukkan pukul 12.30 pm. Huh, lama lg. Perut yg sudah menyanyi lagu rock memanggil untuk di isi.


Masalahnya, ak x tau nak mkn kat mana. Terlalu byk pilihan sehingga ak pun x tau nak buat pilihan. Terasa nak mkn Subway tp kat situ x de plak. Jadi, ak pun pergilah ke McDonald and having McChicken as my lunch. Wah, lapar sgt sehingga mkn x pandang kiri kanan and dgn bangganya ak berkata, french fries ak habis smlm. Selalunya mesti x habis. Bazir je.

Lepas mkn, masih de byk masa jd ak pun pusing pusing lah kat situ. Setelah puas dan hampir kebosanan, ak pergilah ke The Curve. Kat ground floor dia ngah buat something for this fasting month tp dah de yg start jual kuih raya and baju raya.


Then, ak pergilah masuk MPH. Hish, ak mmg suka masuk bookstore sbb ak nih bookworm!! *wink wink*. Kat situ je ak sudah hampir sejam lebih. Belek tuh, belek nih. Tp akhirnya ak beli something juga lah. Habislah dlm RM50.

for birthday girl's :D

for myself :D and exam makes me so outdated!

Bila melihat semula jam di tangan, alamak, still de 1 hour. Then ak decide pergi ke IKEA untuk lihat lihat dan tinjau tinjau. Namun, baru je sekejap di dalam IKEA terpaksa meninggalkannya. Cehh, ayat nak sedih sedih je. Almaklum lah movie dah menunggu jadi nak x nak lah. Saja blah awal takut lambat plak. Tp mmg masuk lmbt pun. Pergi ladies first then baru masuk.

And the movie was awesome! X rugi duit ak. Best gilew ahh! Rasa mcm nak tgk lg tp cite baru byk yg syok syok so nak kena catch up lah semua nya. Cehh, mcm lah mampu. Boleh nye, puasa x puasa sama je. Movie tetap movie. Tp ingat azie, paper still de 2 lg. Study jgn lupa!

After that, balik lah. Dah penat. Kat rumah plak byk kerja nak buat. Basuh baju, kemas bilik sbb roomate dah nak balik, bla bla bla. Tp nak ckp, even pagi tuh berperah otak memuntahkan segala yg dibelajar namun ptgnya sgt lah enjoy.

ontheway back to PS :D

20090818

Ramadhan Al-Mubarak

Alhamdulillah, akhirnya RAMADHAN bakal menjelma dalam beberapa hari lagi. X sabar rasanya untuk menyambutnya. Dan hati pun mengucapkan rasa SYUKUR yg x terhingga krn dpt bertemu semula dgn RAMADHAN.

RAMADHAN
seolah olah menghilangkan segala masalah dan melarikan segala kekusutan minda. Tenang, itu yg ak rasa di bln yg penuh keberkatan lagi dirahmati. X sabar rasanya nak berbuka puasa dgn mates. And yg penting, gonna miss berbuka puasa di rumah. Food was awesome (mak masak, mmg lah sedap). ^_*

Tahun nih dpt pegi smyg terawih. Yeah yeah!! Tahun lepas stay in hostel, nak pegi surau jauh. X pe, x pe tahun nih mesti syok sbb de partner nak pegi. Dah setahun tinggal, harap harap ingat lagilah niat. ^_^

And and x lupa is dugaan yg paling ak berharap bersabar banyak banyak is RAMADHAN kali nih terpaksa mengharungi NEW SEM (4th sem)!! Ohh man. Ofcourse lah class, homeworks, assignments, and persekitaran baru melemaskan ak. Adoih, belum start lagi ak dah mengeluh pe ntah dah start nanti. Isk isk, haru biru ak dibuatnya. T_T

Nak nak lagi bufday WANY syg bakal menjelma puasa nih. X tau lah dapat celebrate or x. Tahun lepas langsung x celebrate, buka puasa sama sama pun x. Sadis sadis T_T

Pape pun, really hope this RAMADHAN bring 1001 sweet memory for us. Marilah kita sama sama mengTOPUPkan segala amalan. Semoga kalian diberkati dan diredhai dibulan yg penuh mulia lagi berkat. Amin. ^_^


p/s : bila pegi psr RAMADHAN, jgn boros yah. ingat kpd mereka yg x dpt rasai nikmat yg kita kecapi. :D

20090817

Happy birthday in advance :)

Hish, pehal lah ramai kawan ak lahir bln August nih? Haihz, nak bagi hadiah kat sume, ak x keje lagi. Dalam erti kata lain, x de duit lah. Ahaha. ^_^

Isk isk, x baiklah azie! Bday kau dorg bagi hadiah pe. Oke oke, minta maaf ye rakan2. Bkn malas nak bagi hadiah tp kadang2 tuh lupa nak pegi beli. Tau2 je, jam 24:00 handphone bunyi to remains me someone's bday.
^_*

Papepun, nak wish happy bday in advance to these people :


HAN JIE YIN
17 August 1990
2008 - 2009

NUR AMALINA
18 August 1990
2006 - 2009
*maaf, tiada gmbrnya dlm album simpananku*

ABDUL HASIF
20 August 1990
2003 - 2009



MOHD ARIF
22 August 1989
2008 - 2009

Haa, yg nih nak kate kwn ak, boleh gak. Nak kate bkn kwn ak, pun boleh gak. Dia nih sbnrnye pemain bola sepak Selangor. Ala, yg digosipkan dgn Rozita Pak Wan Chik tuh. Citt. Ak knl dia, mcm biasalah. Ak peminat Selangor so ofcz lah ak knl dia. And then, first jumpa dia tahun 2006. Time tuh ak tolong Ayu kat kedai dobi mama dia. And time tuh gak mama de wedding so ak and Ayu lah yg dipertanggungjawabkan oleh mama utk menjaga kedai. Masa jumpa Asra nih, ak duduk dalam bilik yg de kat kedai tuh je. Konon x mau kluar, nanti saham naik. Ceh, perasan sungguh. Eh eh, biarlah. But then, kawan dia which is Kamel dtg menjenguk and until now ktorg still berhubung. Tp ktorng x de pape oke. Kawan2 je. X mau gossip2 yah.

ASRARUDDIN PUTRA
26 August 1988
2006 - 2009

Nape ak wish sekali ramai? Nie sebab ak akan away for a couple of days. EXAM is coming!! Duhh. Wish me luck yah. To all my friend who will be sitting for August 2009 exam, GOOD LUCK oke!! *wink wink*

20090816

Quick update!

Exam is just around the corner. Takutt!! T_T

Hope i can do as well as i can.

Ohh my God!! I'm dying!! Totally freak out!! Help help!!

20090815

90th collections

Hee, why the title is 90th collection's?

First, after update, I realize I just wrote my 90th poem's in past a few days. So proud of it!


Second, 1990 was my year of birth.


Third, all this poem's was my luahan hati before I've blog.


Fourth, it's not very easy for me to create and keep it all together and its took about 6 years.


Fifth, and it's not very easy for me to curik2 masa, to write all poem's.


Whatever it is, I'm so proud of myself! All these poem's are too valuable for me.


20090814

Mila oooo Milaaaaa.....

Haa, nih nak cite sket. Sedang ak sibuk study dlm bilik ksygnku, ak pun dengarlah kecoh2 kat bwh. Anak yg mak ak jage nih mmg nakal dan mmg suke buat bising. Dan disbbkan ak dah x tahan dengan kebisingan dorang maka ak pun turun. Nak tau sbb pe dorang bising2?

tada, rainbow ice cream!!


Dan, budak kecik nih sikit punyalah kecoh if mak ak x bagi kat dia. Jerit2 membingitkan telinga orang je.


Ak pun joinlah mereka sekali. Ice cream tuh nampak cam sedap je. Dan, mulalah ak teringin nak mkn McFlurry. Hish, sedap2!!

p/s :
maaf, kualiti gmbr x seberapa. kamera murah, x seperti kamera u'll.

20090812

Happy birthday Lynn!

Today, i'm supposed go to college coz got Macroeconomics replacement class but i'm not coming. Why i'm not coming? Eh eh, suka hati ak lah nak pegi or x. ^_^

Actually, bkn ak x mahu pegi tp ak baru pulang dr Kuantan smlm so still tired and no one can sending me back to Damansara. Tuh lah akibatnya x de lisen memandu. Wekk, pdn muka kau Azie. ^_*

And bila x pegi class, ak pun duduk rumah. Lepak-ing inside my luvly bedroom. Enjoying study. Feel free to on9. Gossip-ing at facebook. Chatting with my bestfriend at myspace. And lastly, blogging lah. *wink wink*

So, currently MOOD is BORING!! And my exam is just around the corner. Ohh man. Well, still not well prepared. Too many thing to remember and to make sure i know all the calculation for Business Math and Financial Acc II. Ohh no, i'm dying. This two subject is killing me. I hate culculation.

And also..

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
today is August 12, 2009.

so,

hepi bday LYNNE LAW.

may all your wish come true.

and all the best in your exam.

20090811

Makna Cinta Dari Namamu

Hey, this application on facebook called "Makna Cinta dari Nama mu". Its soooo lame. Don't know why I'm doing this quiz. Ahahah :) And here the result :

Creepy, rite??

20090810

Untitled

"Selalunya org yang kita syg, suka membuatkan kita dalam keadaan teruji. Selalunya org yg kita syg, suka membuatkan kita terkeliru. Selalunya org yang kita syg, suka membuatkan kita terluka. Selalunya org yang kita syg, suka membuatkan kita terkilan. Selalunya org yang kita syg, suka membuatkan tahap kesabaran kita menipis. Dan selalunya org yang kita syg, suka hadir bila memerlukan dan pergi tanpa meninggalkan pesan" - pinjam kata2 seseorang.

Kehampaan Hati

deras hujan yang turun
aku menangis memeluk bayangmu

derai airmataku membasuh hati
terluka kau tinggalkan aku

cinta putih yang kan kau beri
namun tak sempat kau ungkapkan
mengisi kehampaan hatiku disini

sebening embun pagi
luruh menetes di dedaunan
kutangisi kepergianmu cinta

derai airmataku membasuh hati
terluka kau tinggalkan aku

cinta putih yang kan kau beri
namun tak sempat kau ungkapkan
mengisi kehampaan hatiku disini

sebening embun pagi
luruh menetes di dedaunan
kutangisi kepergianmu cinta

kepergianmu cinta



20090809

H - A - C - K - S

Haa, mesti de antara korang taukan makna HACKS tuh?? Tp x kire, nak kecoh gak. Nak tau dr mana ak dpt word nih?? Actually, long time ago ak dah tau then saje x mau kecoh2 but br2 nih ak de bace novel malay and de lah word nih. HACKS stand for
"
"
"
"
HANYA AKU CINTA KAU SEORANG



p/s : kan best if de guy bagi gula2 tuh kat ak. Hish, bilalah ak nak de bf br nih?? Ahaha, sweet je. (:

20090808

ELL - OUH - VEE - EE


seorg praktikal di Shah Alam - seorg sdg memerah otak di Damansara - seorg praktikal di Serdang.
rindu yg bertandang, tersimpan tersemat di sudut hati.
walau apa yg terjadi kami tetap B.E.R.S.A.M.A
x sabar rasanya nak tunggu mereka habis praktikal.
SUMPAH, rindu mereka sgt2!!
*wink wink*

20090805

Why must me?

Sometime, dlm life ni x semuanya kita akan perolehi. Mcm tuh lah ak, apa yg ak harap2kan selama nih hanya mainan minda je. Lalu pada seseorang ak luahkan dan dengan senang hati dia berkata "Allah pilih u, mesti ada sebab. 1st, Allah nak tahu sejauh dan sedalam mana keimanan u. 2nd, Allah pilih u sebab Dia sayang u. 3rd, Allah pilih u sebab Dia nak u sedar, dlm dunia nih bkn u seorang je yg diberi ujian. Jadi, u kenalah bersabar dan teruskan hidup no matter what happen".

I don't know why when I'm sad or need some advice, I'm always refer to him. For him, I try my best to accept it. I know it's hard but as long as you with me, I'm sure I can go through with it. I nih terukkan, you? Bila ada problem barulah cari you. Bila I happy, I lupakan you. But I promise, I x kan buat you mcm tuh lagi. I hargai segala masa you yg terbuang disebabkan I dan I really hargai setiap nasihat you and please give me some time to accept it. I rasa bersalah buat you mcm nih tp lumrah sebagai seorang manusia I kadang2 alpa dan x pernah rasa puas dengan apa yg I ada. I minta maaf atas segala tingkah laku I selama nih. I minta maaf buat you sedih. I minta maaf lukakan hati dan marah2 you x tentu pasal. I minta maaf call you tgh2 mlm and ganggu you tidur just nak suruh you dgr rintihan I yg x seberapa tuh. I minta maaf coz I dgn x malunya menangis like baby infront of you.

Ya Allah, Kau ampunkanlah segala dosa2 yg telah ak lakukan. Aku bersykur sangat kerana Kau menemukan ak dengan seorang sahabat yg benar2 mengerti ak dan tahu menghargai. Ya Allah Ya Tuhanku, andai ak pilihan-Mu untuk ujian nih, ak redha, Ya Allah. Ak mohon, janganlah Kau ambil sahabatku andai ini yg terbaik untukku.

p/s: "U, thx for everthing. I know I nih mcm2 kerenahnya tp u masih sanggup untuk bersama I. I really enjoy ur company. I hope we'll be friend forever".