Sometimes you just can’t tell anybody how much you really feel, not because you don’t know why, not because you don’t know your purpose, not because you don’t trust them. But because you never really find the right words to make them understand. And sometimes, the one who seems the strongest, is the one who is in most need of a hug.

20091231

Happy New Year

assalamualaikum.
wanna wish
HAPPY NEW YEAR 2010.
may God bless us.

azam??
x de azam utk tahun nih.
cewah, berlagak!!
ahahah, cuma nak penuhi segala azam tahun tahun lepas
yg belum atau baru halfway tercapai.
heee ;D

celebration??
x sambut besar besaran.
masih mensyukuri nikmat Tuhan.
namun mungkin akan sambut di kampung.
kerana sebentar lagi akan off, mahu pulang kampung.
uncle and aunt baru pulang dari menunaikan haji.
dan akan berjumpa cuzie cuzie syg lagi sengal.
peace ^_^

and, lastly before off

ouh, not forget, to abg apiz, please come home faster. i've no friends here. they all seem so busy with their new sem preparation. enough lah weyh having fun at UK tuh. your sis missing you already. i know you read my blog silently so i want you to know that I MISS YOU A LOT!! it feels like i'm missing part of my soul and it suck okay!! so please be back home ASAP!! send my regards to abg shah okay. say i'll belanja him when he's homie. and also don't you dare to forget the stuff from UK. i'm warning you!! *garang seketika* :)

20091230

Perlu kamu

omg, hari nih dah 30 dec 09!! bermakna dah 5 hari kesayanganku yg seorang nih memulakan kehidupan sebagai pelajar UiTM. yelah, sebelum nih pelajar SEGi UC kan. sumpah rindu sama dia!! Ak x call or SMS coz x mau ganggu dia. maklumlah, masuk UiTM kena orientasi. uhuh. tadi de gak lah sembang dgn dia kat facebook. dia ckp senior x best, asyik marah marah je. ehe, biasalah tuh syg mereka nak tunjuk power supaya uols takut then secara automatically uols akan respect dorang. kui3.

okay, sebenarnya kesayanganku nih asal taking degree at SEGi UC tp disebabkan saja saja apply UiTM and terus dpt so dia pun tukarlah. daripada dia asyik dok repeat paper. dah lah satu paper cost RM1000. i repeat, RM1000!! masa mula mula dia ckp nak apply tuh ak x suka lah sebab takut dia dpt and ketakutan ak tuh x berbaloi sebab memang betul pun dia dapat. kat perlis lagi tau!! mak aii, dalam diam ak menangis. and makin dekat masanya, makin keraplah ak menangis. depan pooi kuan and ming yee pun ak boleh bantai nangis. ingat lagi, masa tuh otw balik dari tesco mutiara damansara. *sigh* pergi genting pun sebab nak meraikan kesayanganku tuh. x sempat nak buat farewell party sebab satu rumah tgh exam plus dia pun balik rumah settlekan pape yg patut.

sepanjang setahun ak kenal dia, kitaorang x pernah gaduh. yelah, tidur sebilik sekatil. dari hostel sampai kitaorang tinggal menyewa. dia roomate plus kawan plus kakak yg terbaik yg pernah ak de. kitaorang kongsi byk benda sama sama. meronggeng sama sama. shopping together. wayang sama sama. lepak sampai pepagi buta. senang ckp night life ak kat college byk dgn dia. ak lebih byk spend time dgn dia compare housemate ak yg lain. and now i start to cry. i miss her badly. i miss old good days with her.

pasni dah x de kawan nk keluar malam. dah x de kawan nak shopping yg sama sama taste. dah x de kawan nak sembang mlm mlm sebelum tidur. dah x de org yg teman tidur *mesti sadis pasni bangun tidur x de orang kat sebelah sampailah ak habis belajar*. kira dah x de geng lah dlm segala hal. banyak kenangan manis ak dgn dia, sampai ikut balik rumah dia kat sabak bernam and main dgn baby marisa. banyak sampai x terkira. paling best time dia, pooi kuan and fannie buat suprise birthday utk ak. *awk, tahun dpn dah x de lah suprise tuh lagi kan??*

okay, enough!! kalau nak cerita banyak kenangan kitaorang. dan sekarang pandangan mata dah kabur. menaip pun dah x selaju tadi. sedih dgn keadaan ini. awk, sy rindu awk ;( dan dia yg ak maksudkan ialah, AINI FARHANA a.k.a HANNA

lets refresh apa yang dah kitaorang lalui :

nih first pix yg kitaorang captured. idea siapa, x ingat tp kitaorang pose ala ala model gitu. konon kononnye nih photoshot ;)

yg nih time tgh memburu rumah utk disewa. tp pic nih kat pelangi damansara. baru lps mkn and tgh menunggu owner and agent.

nih kat giant kota damansara. teman dia pegi beli makanan tp end up dgn karaoke. saja nak try, asyik melalak kat red box je.

yg nih pooi kuan belanja mkn sushi king kat OU. seronok coz tgk gelagat dia makan wasabi. comel je ;)

nih dia dgn baby marisa. rindu kat baby tuh. nampaknya, x sempatlah nak tgk baby tuh besar. uhuk ;(

hah, yg nih kira stok last picture dgn dia. time nih kat genting, tgh tunggu giliran nak naik space shoot. rindu!!

dan semestinya ak akan merindui kereta nih gak. the smell, the sound and the speed. omg!!

and, byk lagilah gambar kenangan ak dan dia. biarlah tuh semua jadi kenangan yg menusuk kalbu. hanna, awk belajar rajin rajin yah. nih baru permulaan dan insyaallah sy akn cuba buat yg terbaik dlm segala hal. awak jaga diri elok elok. nanti cuti datang damasara. kita meronggeng like always. sy tau, awk rindukan sy. sy pun rindukan awk jugak :(

20091229

All I want now

the most i need, shopping at my fav place - sunway pyramid

masa balik genting hari tuh singgah jap kat OU tapi dah tutup pulak. adoih!!!


nak pergi hotel nih yang kat penang tuh. that day tgk kat trek selebriti (jimmy and diana danielle) , lawa!!


yg nih pun nak gak. current cellphone dah buat hal balik. tp x mau model nih. blackberry boleh??

tetiba rasa mcm nak mkn yg nih. last mkn ntah zaman bila. but last mkn ice-cream masa shopping dgn hana syg kat midvelly. tuh pun mkn baskin robin. tp rasanya ak just beli air kot. hana yg beli ice-cream. ish, x kesah lah.

Hari operasi

wahh, tajuk mcm best. padahal operasi bukan lah sebesar mana pun. operasi mengemas alamri baju yg dah x rupa almari dah. sambil sambil tuh mengemas bilik yg dah mcm kapal pecah since nak exam hari tuh. sume barang campak sana sini. sgt syok okay main campak campak nih. ehe ;)

okay, first dgn x mandi nih start mengemas baju baju dalam bag *maklum lah, sem break so bag nya pun besar dari biasa* ehe. then start punggah almari baju tp sempat kemas bahagian bawah je. bahagian atas which is bahagian baju kurung x sempat. mana nak sempat, kemas sambil online. nak pulak stock baju kurung ak sikit punya byk!! esok esok lah ak sambung. dah syok melayan youtube dah rasa malas nak sambung kemas plak. eheheh

lepas nih nak kemas meja belajar plak. bersepah sepah mcm ak study je kat meja tuh. and satu lagi, kesemua novel and majalah ku mana nak campak. adoi, pening nyah!! tuh lah, sapa suruh beli bebanyak. *babe, pegi MPH jom!! nak beli buku The Host; author Stephenie Meyer, yg diidam idamkan. hai, ntah bilalah nak beli nih.* heee ;P

20091222

Yeay, iIm free

alhamdulillah.
finally i'm free from exam.
heee, it's party time.
syg, wait for me okay.
go submit your report first.
then we meronggeng around the world!!
yeah, let's do it.


p/s : btw, this is my 100th entry. yeay!! ;-)

20091219

Cerita Genting

hye hye. i'm back after few days x mengupdatekan blog nih ;-)
yg kat bwh nih perjalanku ke genting. heee

11.00am - at mamak, konon nak breakfast tp dah lambat. bus pukul 11.30am nak bergerak dah. *sedih at this time, br sedar rayban fav ku rosak ;(*

11.15am - naik teksi then heading to OU. first time nih go genting by bus. selalu naik kereta.

11.30am - gerak sudah menuju ke destinasi.

12.45pm - arived genting skyway.

1.30pm - arived genting and terus makan. ahaha, lapar.

1.40pm onwards - its game time!! but sempat main 2 games je which is rollercoster yg x advance *yg budak budak boleh naik tuh* and space shoot due to que yg panjang nak mampus!! especially space shoot. duhh, cuti sekolah punya pasal.

4.30pm -hujan so berteduh jap sambil makan maggi. aha, first time too mkn maggi kat genting. malas nak berjalan ke indoor. pengalaman pengalaman.

5.30pm - berjalan jalan menghabiskan masa due to hujan so byk game ditutup atas sebab keselamatan. mengambil gambar sampai lebam.

6.15pm - on the way menuju ke pintu keluar outdoor, game cawan yg berpusing *x ingat lah namanya* still on so we all pun beratur lah. mak aih, pening gilew. hana and pooi kuan pusing benda alah tuh x ingat dunia!! fannie and i surrender terus. *mana x surrender, dah nak termuntah dah kat situ!!* gosh!!

7.00pm - heading to genting skyway. this time, bapak lah ramai gilew!!

7.30pm - baru dpt chance naik cable car.

8.00pm - arived to tempat menunggu bus. serious, after this x mahu lah pergi genting time cuti sekolah. serik!!

8.30 pm - bus sampai then heading to KL. sorry hana, sy tidur mcm pig. kepala masih pusing.

9.30pm - sampai kat OU. tunggu fannie pergi bayar phone bill. hajat dihati nak mkn subway tp dah tutup pulak. duhh. then pulang ke apartment baru lah menikmati dinner kat mamak. tuh pun setelah memikirkan x elok perut yg kosong di bawa tidur.

20091218

Salam Maal Hijrah 1431

saya ingin mengucapkan

SALAM MAAL HIJRAH 1431


kepada semua umat islam.




oh yah, i had so much fun at genting!!
thursday blast!!
thank you housemate!!
i love you!!
story plus picture's will update soon.

20091216

Yang mana satu ekk

okay, i've done with hard part one for exam. just one more paper to go. and due to some reason, i'm plan to go to genting with my housemate. then, i've plan to stay at my bestfriend place on this new year. i've plan to hangout with my old classmate * ala ala reunion gitu*. Okay, its not my plan, biha and zira's plan actually. i've plan to shopping during this sem break. i've plan to go terengganu for my friends wedding. i've plan to catch up everything that i've missed during exam time.

hishh, too many plans but will end up with nothing later. i know i know. well, the plan for sure jadi is go genting. tomorrow is the day!! wehuuu!! *sambil jerit jerit dlm bilik sorang sorang*.

20091213

I miss you, Sabah

mak, abah!!
nak pegi holiday kat sabah sem break nih!!
rindu sama Philippine market.
rindu kat rumah atas laut.
rindu kat seafood yg fresh.
rindu kat mcd bwh promenade hotel apartments.
dan yg penting rindu sama pramugara comel.
RAZLAN!!

one of relative's house - semporna, sabah

Philippine market

fresh!! - kota kinabalu

the wedding night - semporna, sabah


imy, razlan!! :-)

20091212

Cerita kawan lama

hye hye. nak beritahu, dgn berfacebook je boleh jumpa balik dgn kawan kawan lama. bukan nak ckp pe lah tp kawan time tadika, primary and secondary school yg dah berzaman x jumpa ak jumpa balik. sgt happy okay!! bukan senang utk menemui mereka mereka ini due to diff place now. rasa mcm nak buat gathering pulak. heee :-) mereka yg berjaya ditemui semula :

adzrin nadzirah - knl time tadika then went to the same primary school but diff class until lah darjah enam. that time baru berpeluang satu class but after that kitaorang berpisah balik, she went to MRSM kot *if i'm not mistaken lah*

ayesha syahira - knl ayesha time darjah enam tp time tuh x rapat lah cuma dia pernah ajar ak sebab pernah duduk sebelah dia kot. then secondary school, form four dia masuk my school but that time dia dgn group dia, ak dgn group ak.

zaidah amanina - sama gak mcm ayesha, knl time darjah enam. tp memang dah lost contact dgn dia coz form one till three kitaorang satu school but in diff class so chance utk bertegur sapa tuh x byk lah padahal last day school time darjah enam dulu siap bagi gambar lagi.

kucai (maaf, x ingat nama sebenar) - ak knl dia time form one. satu class utk three years and then he moved to petaling jaya. but dia berjaya jua akhirnya menemui facebook ak.

siti asmah - kawan dari sekolah rendah. dulu lepas habis tuition *time school break pun i've to go for tuition* selalu lepak rumah dia. sama sama pergi kedai dan beli stok makanan then makan kat rumah dia time puasa. ahahah, nakal betul time tuh.

rus zana - nana nih ak knl dari sekolah rendah lagi. kira satu geng lah apatah lagi sekolah kebangsaan and sekolah agama sama sama. yg beza kelas je tp sekolah agama tetap satu kelas. kitaorang memang baik tp sayang kitaorang x sempat menjadi bestfriend. selalu gaduh gaduh manja. maklumlah, budak budak. oh ya, nana nih pun my dance team mate kat primary school dulu :-)

afiqah ariff - knl masa darjah enam. satu kelas tp x rapat sebab baru je nak knl dia dah kena pindah ke kedah. x tau lah dia masih ingat lagi kat ak ke x. so x banyak memori ak dgn dia. :-(

asymawi zainuddin - knl time darjah lima. siap duduk sebelah menyebelah lagi dgn seorang lagi kawan, haziq. kejap je knl mamat nih coz setahun je sama kelas. dulu memang agak rapatlah tp since masuk sekolah menengah dah x bertegur dah.

fathini hashim - kejap je knl dgn fathini nih sebab pernah duduk sebelah dia masa primary school dulu. dan dia pernah ajar math kat ak. maklum lah, i'm not fast learner.

syahira - lama sudah knl shera nie tp kami jarang cakap sebab dua dua pemalu. ahak!! tp memang best kawan ngn dia.

mediha omar - knl masa darjah tiga or empat. lama sudah. x byk memori bersama sebab dua dua segan nak bertegur sapa masa secondary school. but now dah okay. eheh. :D

asmah on nana's engagement day. congrats babe!! sorry x dpt dtg.

20091207

Miserable

Haihz!!
Don't know what to say.
With notes yg memanggil utk di baca and revise.
With messy room.
With flu yg x baik baik lagi.
With cellphone yg buat hal balik.
Adoih!!
But, lagi menyedihkan the date is getting closer.
Don't want!!
Please please please, don't wake me up from this dream.
I still need you in my life.
*sigh*

20091204

Mcd plus ramly burger





Today, two times eating burger.
Something that i never do in my life.
Both is beef burger pula tuh.
Ahahah O_o

20091127

Happy birthday sayang

okay, ini entry yg terakhir utk hari nih.

happy birthday to my dearest baby.

zulikha ellani ruslan :-)

yeay, kamu dah sama umur dgn saya okay.
so dah x boleh nak cakap saya tua.
ahahah :D


ily, sayang :-)

Selamat Hari Raya Aidiladha

from bottom of my heart.
forgive me if i had made any mistakes.
happy eidadha, everyone.



kampung :-)

happy eidadha to you :-)

cousin :-)

umur kami x jauh beza so kami bagai tahi dan lalat :-)

don't give her camera, she will snap without know what is tired means, that is shaqinah :-)

OMG, Jacob Black!!

been watching NEW MOON on thursday midnight.
with hana, phat, syuk and pooi kuan.
totally satisfied with the movie!!
it worth wait till midnight to watch it.
jacob damn hot with his SIX PACK *amek kau!!*
but but, edward is still hot the most :-)

20091125

Happy birthday, Siti Fannie!!

happy 19th birthday to you!!
may God bless you.
Always be a good girl, okay.
^_^


bday girl

surprise for her :P

we give her a blast :P

20091122

Malasnyaaaaa.....

Nih list yg supposed i'm doin this time:

1. STUDY!!
2. start packing, goin back damansara
3. do corporate finance's homework
4. go bath

But but, i'm too lazy to do it. Ahahah!! Even mandi pun ak malas. So, you can see how lazy i am. :)

20091120

Bangsar and Keramat

Hello!!
Just back from bangsar and keramat.
Window shopping and having dinner.
With beloved housemate, fannie and pooi kuan.
Also, with my classmate, shee ye.
Totally full!!
^_^


bangsar

our's

dinner of the night

i'm fat day by day. thx!!

control, ahahah

uncontrol, eheheh

shee yee

no comment :)

after dinner

candid!!

20091119

2012 day

Hye hye. I know it's a bit late but okay what?? Better late than never, right?? Have been watch that movie with my classmate, Natiya, Kogila and Isnah. Had fun with them. ^_^

The show start at 2.15pm and we bought the tickets at 1pm so we decided go for our lunch at theNews cafe, OU. Urm, at the morning, i took too much breakfast so ofcoz i'm still full but for x menghampakan them, i order roti bakar and yes, that's for my lunch.

After taking our lunch, we straight heading to the cinema. Unfortunately, it's still early and we have to wait for all the patrons to settle down and waiting for the show to begin.

So overall, the movie was okay je. Not really like what i'm expected. Maybe my expetation is to high for this movie kot. But, still worth lah i spend my money for that movie. Insaf sekejap je after watch it!!

Okaylah, wanna go out for dinner at Keramat. But before that will be heading to Bangsar. See yah!!

natiya with her nasi paprik

kogila with her nasi goreng pataya

isnah with her asam laksa

and me, roti bakar :)